Sodobni trendi zunanjih žaluzij

Zunanja žaluzija je učinkovito in prilagodljivo senčilo. Zagotavlja dobro zaščito pred vročino, saj preprečuje segrevanje okenskih stekel in s tem notranjosti objekta. Je energetsko varčna, saj se potreba po drugih načinih hlajenja občutno zmanjša oz. dodatno hlajenje sploh ni potrebno. Toplotno izolativnost okna poveča do 25 %. Z obračanjem naklona lamel poljubno uravnavate svetlobo. Tudi pri odprtem naklonu lamel nudijo visoko toplotno zaščito. Tako je tudi v veliki vročini v prostoru hladno, hkrati pa primerna svetloba omogoča nemoteno delo in bivanje. To je pomembna prednost žaluzij v primerjavi z roletami ali zunanjimi screen roloji. Je trajno in na vremenske razmere neobčutljivo senčilo. Z zanimivimi in modernimi detajli poudari izgled vaše fasade in prispeva k celostnemu izgledu objekta.

TRENDI

Lamele zunanjih žaluzij so čedalje širše in oblikovno bolj raznolike. Tehnološko najnaprednejša je lamela S-90, ki je konstrukcijo močnejša in bolj stabilna v vetrovnih razmerah. V vsako lamelo je vstavljena guma za tiho delovanje. Stopnja zatemnitve je za 15 % večja kot pri C oblikovanih lamelah. Zaobljena oblika zagotavlja optimalen odboj svetlobe v polodprtem položaju. V prostoru ustvarja mehko svetlobo. Po zaobljeni obliki voda nemoteno odteka. Ni oglatih robov, kjer bi se zadrževala umazanija, zato je čiščenje lažje kot pri Z-obliki.

NAČINI VGRADNJE

Pomembna in dobrodošla novost pri podometni vgradnji je podometna vgradnja vodil. Običajno so vodila vidna in na okenski okvir pritrjena z nosilci. Podometna oz. tako imenovana »utopna vodila« pa so utopljena v fasado in z njo tvorijo celoto. Omogočajo integrirano vgradnjo vseh vrst komarnikov. Videz tako vgrajene žaluzije je popoln,  zato so na trgu odlično sprejete.

Utopna vodila so lahko z obeh strani obdelana s fasado (tip vodil ADUT-S ali ADUT-F) ali pa so oblikovana kot razširjeno alu vodilo (tip ADUT-A). Prednost tipa vodil ADUT-A je, da se lahko naenkrat vgradi celotna žaluzija in se lahko uporablja že pred izdelavo fasade.

Zunanja žaluzija se lahko upravlja ročno ali na elektropogon. Večje žaluzije naj se upravljajo na elektropogon, posebej še, če jo bodo uporabljali otroci in starejši ljudje.

Novejša avtomatizacija omogoča upravljanje senčil s pametnimi telefoni in tablicami. Namestitev je enostavna. V aplikacijo na telefonu se lahko poleg senčil povežejo tudi druge naprave doma (luči, klimatizacijo, dvoriščna vrata ipd.) in se vse upravljajo od doma ali na daljavo.

Več informacij o senčilih si oglejte na spletni strani podjetja Dekor senčila d.o.o. Ljubljana.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.