Petrol sončna elektrarna z odličnimi pogoji financiranja do sedem let brez pologa in obresti

Ujemite moč sonca z Ekosklad subvencijo za samooskrbo z električno energijo in Petrolovo sončno elektrarno z odličnimi pogoji financiranja do sedem let brez pologa in obresti! Domača sončna elektrarna je okolju prijazna energetska rešitev, ki prinaša ogromne prihranke.

Električna energija danes poganja vsak naš korak, naše delo in zabavo, našim družinam zagotavlja toplino ter varno in udobno bivanje, v vedno večji meri pa celo transport. Ker je porabimo vedno več, smo od nje vse bolj odvisni, pritisk na okolje in na naše denarnice pa je vedno večji. A električna energija za toplotno črpalko, klimatsko napravo, hladilnik, pralni stroj in celo avto je lahko brezplačna!

Petrol sončna elektrarna je okolju in družinskemu proračunu prijazna energetska rešitev, ki vam prinaša izjemne prihranke pri električni energiji. Da vam pomagamo ujeti moč sonca, bomo v Petrolu letos za sto domačih sončnih elektrarn zagotovili brezobrestno financiranje brez pologa in obresti do sedem let. Za odplačevanje Petrol financiranja potrebujete le Petrol klub plačilno kartico, vaša kreditna sposobnost pa tako ostane neobremenjena. Po končanem obdobju Petrol financiranja boste še vrsto let lahko uživali v brezplačni elektriki, medtem ko bo vaša položnica znašala le približno 15 evrov za stroške obračunske moči in prispevka OVE in SPTE.

Hitra, celovita in preprosta rešitev na ključ

S Petrol sončno elektrarno boste torej v največ sedmih letih mesečnega odplačevanja brez pologa in brez obresti pridobili lasten vir brezplačne energije s predvideno življenjsko dobo 30 let. Projekt izvedemo na ključ, za vas uredimo tudi vso potrebno dokumentacijo, v času Petrol financiranja pa vam brezplačno zagotavljamo še zavarovanje, nadzor nad sistemom in zanesljivo vzdrževanje.

Šest korakov do vaše sončne elektrarne

Če se odločite za to izjemno rešitev, vas do domače sončne elektrarne loči le šest preprostih korakov:

1. Pridobitev informativne ponudbe.

2. Potrditev informativne ponudbe in izpolnitev dokumentacije.

3. Ogled in izmera objekta za namestitev sončne elektrarne.

4. Končna ponudba.

5. Podpis pogodbe in nakup sončne elektrarne.

6. Namestitev in zagon sončne elektrarne.

Predvidoma so vsi postopki, ki vključujejo pridobivanje dokumentacije in dovoljenj ter gradnjo in priklop, opravljeni v mesecu dni od podpisa pogodbe.

Ali je moja streha utrezna?

Če se odločate za gradnjo sončne elektrarne, je pomembno, da najprej preverite, ali vaša streha zanjo ustrezna. V Sloveniji je za namestitev sončne elektrarne sicer primerna skoraj vsaka streha, je pa od lege, usmeritve in velikosti strehe odvisno, kako donosna bo vaša sončna elektrarna in ali bi bila investicija vanjo ekonomsko upravičena. Pri nas velja, da je za sončno elektrarno najbolj primerna streha, ki ima naklon med 20 in 40 stopinj in vsaj 30 kvadratnih metrov enotne površine, ki je ne prekinja veliko elementov, kot so frčade ali strešna okna.

Da bo vaša naložba v lasten vir energije smotrna, strokovnjaki priporočajo sistem, ki bo večji od 4 kW, za to pa potrebujete vsaj 28 kvadratnih metrov strešne površine. Idealno je streha usmerjena na jug, vzhod ali zahod, saj je tako večina strehe ves dan izpostavljena sončnim žarkom. Tako bo vaša sončna elektrarna proizvedla dovolj električne energije za vaše potrebe, s tem pa bo vaša naložba vanjo tudi ekonomsko upravičena. Pri strehah, pri katerih je strešna ploskev enokapnica usmerjena na sever, sončna elektrarna pridobi do 80% manj energije, zato velja razmisliti o ekonomski upravičenosti investicije v sončno elektrarno na takšni strehi. Enako velja če imate ravno streho, ki meri do 60 kvadratnih metrov. Za postavitev sončnih panelov, ki morajo biti pod naklonom, je na takšni strehi treba postaviti posebno konstrukcijo, kar zmanjšuje stroškovno učinkovitost projekta.

Ali je gradnja lastne sončne elektrarne dobra finančna odločitev?

Imeti svoj, obnovljiv vir energije je neprecenljivo, česar se danes morda še ne zavedamo dovolj. Lasten vir energije nam namreč omogoča, da nam je lahko vseeno za nihanja cen energentov na trgu ter za gospodarska in politična dogajanja, ki lahko vplivajo na dobavo energentov. Morda se investicija v sončno elektrarno na prvi pogled zdi visoka, vendar v času njene predvidene življenjske dobe, ki znaša 30 let, prihranite več deset tisoč evrov. Z ugodnim Petrol financiranjem imate lahko po največ sedmih letih lasten vir energije, potem pa na mesec plačujete le še približno 15 € za strošek obračunske moči in prispevka OVE in SPTE.

Koliko torej lahko prihranim?

Najbolj zgovorno lahko to prikažemo s primerom. Petra in Peter sta mlad par, ki bo v tridesetih letih, kolikor je predvidena življenjska doba Petrol sončne elektrarne, prihranil kar 51.500 evrov. Kurilno olje sta zamenjala s toplotno črpalko, električno energijo zanjo in za druge gospodinjske naprave pa bosta pridobila s Petrol sončno elektrarno na ključ. Doslej sta za kurilno olje in električno energijo v povprečju plačevala 210 evrov na mesec, zdaj pa se je njuna mesečna obveznost začasno nekoliko povišala in bo naslednjih sedem let znašala 246 evrov. Vendar bosta Peter in Petra po zaključku Petrol financiranja še naslednjih 23 let plačevala le še 15 evrov na mesec za strošek obračunske moči in prispevka OVE in SPTE.

3 KOMENTARJI

  1. Informativna ponudba ne deluje,slepa ul.
    Želel sem informacij oz.ene vrste predračun za sončno elektrarno z letno porabo elek.energije cca 11.000KWh.
    Lega strehe odgovarja zahtevam,pravtako tudi velikost in naklon.
    Lp Jože

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.