Izolacija s 50 odstotkov višjo izolativnostjo

Debeline izolacij in zahtevnost uporabe zunanjih fasadnih sistemov nenehno naraščajo. Z neprestano inovativnostjo Weber predstavlja fasadni sistem s 50% višjo toplotno izolativnostjo.

Kvantni skok v fasadnih sistemih

Optimalno izolirana in kljub temu tanka fasada je v časih konstantnega naraščanja cen energentov nujnost za vsakega graditelja in lastnika objekta. Primerna za skoraj vse vrste gradenj – še posebno pa pri sanacijah objektov, kjer kratki napušči in izdelane okenske police pomenijo omejitev pri debelini vgrajene izolacije.

Ker s tanjšo izolacijo lahko povečamo uporabni tloris objekta na omejenem prostoru, je weber.therm plus ultra 020 priporočena izbira za vse novogradnje, grajene z namenom oddajanja. Izračun večje oddane površine pokaže, da se naložba povrne v nekaj letih.

Maksimalna izolativnost, minimalna debelina

Fasadni sistem weber.therm plus ultra 020 dosega neprimerljivo toplotno izolativnost 0,020 W/mK. Sestavljen je iz surovine bakelit, s katero dosegamo superiorno kvaliteto, trajnost ter zanesljivost izolacijskega jedra. 

Surovina bakelit, snov iz fenolne smole, ki ima izredno slabo toplotno prevodnost v zaprti celični strukturi z ujetim zrakom, zagotavlja 0,020 W/mK že pri 4 cm debeline izolacijske plošče.

Izolacijsko jedro je sestavljeno iz trde RESOL pene na bakelitni osnovi, ki je skoraj neprehodna za vročino in mraz. Obojestransko je oblečeno v flisu podobno tkanino iz steklenih vlaken, ki ščiti celično strukturo v notranjosti pred mehanskimi poškodbami in hkrati zagotavlja podlago za maksimalen oprijem fasadnega lepila.  

Izolacijske plošče weber.therm plus ultra 020 so negorljive in se ne deformirajo, tudi če so izpostavljene visoki temperaturi in ognju. 

Prednosti za novogradnje…

Jedro novega fasadnega sistema weber.therm plus ultra je 100% brez CFCjev in HCFCjev. Izolacijsko jedro zagotavlja odlično protipožarno zaščito (gradbeni material razreda B1) in skoraj neomejeno življensko dobo. 

Izolacijska plošča je lahka, priročna in izredno enostavna za vgradnjo in obdelavo.

Zaradi edinstvene prednosti oz izredno visoke toplotne izolativnosti, weber.therm plus ultra med načrtovanjem novih stavb omogoča konstruiranje bistveno tanjše stenske konstrukcije. To ne odpira samo nove možnosti oblikovanja ampak tudi pridobitve do 8% uporabne površine pri novogradnjah, kjer je gabarit objekta majhen.

… in energijskih sanacijah starih objektov

Tudi z energetsko sanacijo starih objektov, je tanjša debelina fasadnega sistema izredno pomembna. 

Pri ohranjanju originalnega izgleda objekta smo večkrat omejeni pri vgrandnji debele plasti izolacije. Prav tako se pri sanaciji srečujemo s težavo kratkih nadstreškov in kratkih okenskih polic. Da se na račun tanjše vgrajene izolacije ne bi odpovedali energijski učinkovitosti objekta, lahko vgradimo 50% bolj toplotno izolativni fasadni sistem weber.therm plus ultra.

Lastnosti plošče:

 • vrhunski koeficient toplotne prevodnosti 0,020 W/mK 
 • idealna za uporabo pri pasivnih hišah
 • primerena za zgradbe, kjer je potrebna tanjša izolacija 
 • pri novogradnjah pridobimo do 8 % uporabne površine
 • pri sanacijah omogoča ohranitev originalnega izgleda 
 • negorljiva – razred B1
 • odlična rešitev za špalete
 • rešitev za objekte do višine 22 m
 • dolgoročne ne spreminja karakteristike
 • enostavna  za obdelavo
 • 100 % brez CFCjev
 • 100 % brez H-CFCjev

1 komentar

 1. Prosim za ceno 50 mm Webertherm plus ultra in za ostale potrebne komponente fasade.
  Valentin Fidler

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.