Pomagajte okolju z zeleno streho!

Kamnita koča z zeleno streho, na kateri raste trava, v ozadju je videti morje
Foto: Pixabay

Trajnostnost je v ospredju pogovorov skorajda vsak dan. Podnebne spremembe vplivajo na ves svet, zato je ključnega pomena, da se proti njim borimo in vsak prispeva toliko, kot lahko. Zelena streha je odličen način, kako lahko povrnemo delček izgubljene narave. Zelena streha Bauder pa delujočo ozelenitev strehe povezuje s kvalitetno in zanesljivo nadgradnjo strehe ter trajno izolacijo.

Prednosti zelenih streh

Zelena streha ustvari nov življenjski prostor, obenem pa zviša vrednost zgradb. Zbira deževnico, izboljšuje zaščito pred toploto in hrupom, izboljšujejo optiko, zvišuje uporabnost strešnih površin in izboljšuje mikroklimo prek vezave prahu, izravnave temperature in uravnavanjem zračne vlage. Hidroizolacija strehe varuje pred onesnaženostjo zraka še bolje kor prod in podaljšujejo njeno življenjsko dobo.

Foto: Bauder

Intenzivna in ekstenzivna ozelenitev strehe

Intenzivna ozelenitev strehe s travnatimi ali rastlinskimi področji se lahko uporablja tudi kot vrt. Obremenitev objekta je tu nekoliko povečana, tako kot na običajnem vrtu. Gre za pomembno pridobitev, saj takšna zelena streha poveča udobje bivanja in vrednost stavbe ter predstavlja dodaten prostor za druženje in oddih ter vrtičkanje.

Ekstenzivna ozelenitev strehe pa je nasprotno sestavljena iz skromnih in pretežno nizko rastočih rastlin in je pohodna le za pregled in vdrževanje. Je zelo preprosta za vzdrževanje, saj je potrebno le odstranjevati morebitne odpadke, ki jih nanosi veter, vejice in listje. Enkrat letno jih je, tako kot klasično zelenico, koristno pognojiti in opleti.

Vrt na strehi
Foto: Bauder

Obe obliki ozelenitve sta izjemno dragoceni in pomembni nadomestni življenjski prostor za rastline in majhne organizme.

Poskrbite za kakovostno izvedbo

Zelene strehe morajo biti kakovostno izvedene, da se izognemo težavam, kot so zamakanje zaradi slabo izvedene izolacije in posedanje stavbe zaradi prevelike obremenitve strehe glede na nosilnost stavbe. Strokovnjaki podjetja Bauder zagotavljajo vse potrebno, da zelena streha izboljša kakovost vašega življenja.

tomo.znidarsic@bauder.si | 041 729 331 | Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

Prejšnji članekPrenova legendarnega DeLoreana bo prikazana že maja
Naslednji članekIzbira najboljše kolesarske čelade za otroke
tomo.znidarsic@bauder.si | 041 729 331 | Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.