Prenova legendarnega DeLoreana bo prikazana že maja

Legendarni DeLorean je prejel novo obliko, ki bo javnosti pokazana že ta mesec
Legendarni DeLorean je prejel novo obliko, ki bo javnosti pokazana že ta mesec (vir: DMC.com)

Težko pričakovani in povsem električni super športnik DeLorean bo v celoti prikazan konec meseca maja. Svojo premiero bo doživel v avgustu, ko se bo podjetje DeLorean Motor Company udeležilo dogodka v kalifornijskem Pebble Beach. Kaj je za zdaj znanega o vozilu DeLorean EVolved, ki je svoj navdih iskalo v osemdesetih letih prejšnjega stoletja?

Novi DeloRean bo predstavljen konec maja

Podjetje DeLorean Motor Company bo 31. maja razkazalo svoj novi DeLorean. Dizajn bo povsem drugačen od tistega, ki ga je nosil športni coupe iz osemdesetih. Slednji je kljub temu največji del uspeha in zaradi svojega pomena v svetu avtomobilizma tudi glavni razlog za visoko raven pričakovanja novega modela. Sprva je bilo mišljeno, da bo avto prikazan 18. avgusta sredi Pebble Beacha v Kaliforniji, a se je podjetje domislilo zanimive ideje. Zainteresirani vozniki se lahko zdaj prijavijo k ogledu vozila v živo »le« 24 ur pred ostalo publiko.

DeLorean EVolved bo visoko moderen super športnik, ki ga bo krasil povsem električni pogon. Prvo fotografijo teksaškega vozila podjetja smo prejeli na začetku leta, ko se je zapisala tudi štirideseta obletnica izida legendarnega originala. Slika prikazuje le zadnji del vozila z napisom DELOREAN iz katere lahko ugibamo, da gre za aerodinamično vozilo. Kaj več od tega pa o izgledu celotnega vozila ne vemo, saj je veliko zavitega v tančico skrivnosti.

Med glavnimi vprašanji so vsekakor polno ime, zmogljivost in videz. Ponovno je pri vozilu sodelovali oblikovalsko podjetje Italdesign, ki je poskrbelo tudi za izgled legendarnega DeLoreana iz osemdesetih. Tako še ni povsem jasno kako podoben bo novi primerek svojemu predhodniku, a ker gre za isto podjetje, so ugibanja na mestu. Prav tako se veliko ugotavlja o platformi vozila, saj je Italdesign pred kratkim podpisalo pogodbo z britanskim podjetjem Williams Advanced Engineering.

New Day. New Energy.

Od kod poznate vozilo DeLorean?

Se vam zdi ime zelo znano, vozilo pa prepoznate prav po njegovem videzu? DeLorean je glavna zvezda filmov Nazaj v prihodnost (Back to the Future), kjer sta zaigrala Michael J. Fox in Christopher Lloys. DeLoreana, ki ju popelje v preteklost in v prihodnost, si lahko ogledate v spodnjem izseku iz filma.

Back to the Future | The Very First DeLorean Time Travel Scene

Prejšnji članekPotrebujete nov tiskalnik? Osvojite ga lahko v nagradni igri!
Naslednji članekPomagajte okolju z zeleno streho!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.