3 prednosti ravnih streh

Ravna in okrogla streha

Sodobne gradnje moderne arhitekture pogosto krasijo ravne strehe, ki izstopajo iz povprečja poševnih streh. Čeprav jih povezujemo predvsem s stolpnicami in stanovanjskimi bloki, ravne strehe postajajo vse bolj priljubljen način gradnje, predvsem pri privržencih minimalističnega stila. Kakšne so sploh prednosti ravnih streh? Odgovor najdete v nadaljevanju.

Okolju prijazna zelena streha

Največja prednost, ki jo ponuja ravna streha, je zagotovo ta, da jo lahko ozelenimo in poskrbimo za neokrnjeno spajanje z okolico. Zelena streha zbira deževnico, izboljšuje zaščito pred toploto in hrupom, izboljšujejo optiko, zvišuje uporabnost strešnih površin in izboljšuje mikroklimo prek vezave prahu, izravnave temperature in uravnavanjem zračne vlage. Poleg preproste ozelenitve s travo lahko zeleno ravno streho uporabljamo tudi kot vrt.

Terasa na vrhu stanovanjske stavbe
Photo by sl-f on iStock

Dodaten prostor za bivanje

Ravna streha za razliko od poševne ustvari dodaten bivalni prostor, ki ga lahko uporabimo v najrazličnejše namene. Na ravni strehi lahko ustvarite kotiček za preživljanje prostega časa, kamor povabite kolege ali uživate v sproščeni samoti. Še posebej v toplejših mesecih je dodaten zunanji prostor še kako priročen za druženje na prostem.

Nižji stroški vzdrževanja

Ravne strehe so cenejše za gradnjo v primerjavi s poševnimi, saj je skupna površina strehe manjša. Izvedbeni čas je krajši, zato novogradnja poteka hitreje. Sama izdelava je dokaj enostavna, v kolikor je kvalitetna in brezhibno opravljena, pa se takšna streha lahko zelo dobro zoperstavi hudim neurjem, nalivom, toči in drugim ekstremnim vremenskim pojavom.

Nebotičniki z zeleno ravno streho
Photo by geogif on iStock

Izvedba mora biti kakovostna

Pri ravni strehi je treba poskrbeti za odlično tesnjenje, zato zaupajte le strokovnjakom. Izkušeni zaposleni podjetja Bauder poskrbijo za kvalitetno gradnjo ravne strehe, ki bo kljubovala zobu časa. Njihovi strokovni svetovalci in tehniki nudijo vrhunsko svetovanje glede izbire proizvodov in njihove vgradnje, zato ne odlašajte in jih kontaktirajte!

tomo.znidarsic@bauder.si | 041 729 331 | Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

marketing [afna] nevtron.eu | Spletna stran

Marketing

Prejšnji članekZvišanje vlaganj v razvojne projekte slovenskih podjetij in podpornega okolja
Naslednji članek3 načini uporabe zimskega vrta
bauder logo
tomo.znidarsic@bauder.si | 041 729 331 | Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

Katja Stojić
marketing [afna] nevtron.eu | Spletna stran

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.