Zvišanje vlaganj v razvojne projekte slovenskih podjetij in podpornega okolja

Businessman plan business growth and financial, increase of positive indicators in the year 2022 to increase business growth and an increase for growing up business
Photo by Khanchit Khirisutchalual on iStock

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je dodatno zvišalo načrtovana vlaganja v razvojne projekte slovenskih podjetij in podpornega okolja. Načrt razvojnih spodbud za leto 2022 vsebuje vgrajeno fleksibilnost, ki ministrstvu omogoča, da pripravi nove ukrepe, poviša razpisano vrednost obstoječih spodbud, na drugi strani pa lahko nekatere ukrepe prilagodi oziroma odstopi od njihove objave.

Načrt razvojnih spodbud za leto 2022 se zvišuje za 30 milijonov

Gospodarstvu je s pomočjo razvojnih spodbud na voljo skupaj 670,6 milijonov evrov. To je za 29,9 milijonov evrov več kot je bilo načrtovano. Ob tem je svoje zadovoljstvo izrazil tudi minister Matjaž Han. “Veseli me, da bomo v gospodarstvo alocirali skoraj 30 milijonov evrov dodatnih razvojnih spodbud, ki jih podjetja v teh nepredvidljivih in izzivov polnih časih resnično potrebujejo,” je svoje zadovoljstvo izrazil Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han.

Dodal je, da je večina načrtovanih ukrepov že objavljena: “Naše ciljne skupine pa vseeno želimo spomniti, katere so tiste spodbude, ki jih v letošnjem letu še pripravljamo za objavo oziroma na katere že objavljene ukrepe bodo lahko potencialni prijavitelji v prihodnje oddali svoje projektne predloge.”

Razpisi Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo

Razpisi v pripravi so na voljo v dokumentu s kratkimi opisi predvidenih ukrepov.

Dodatno bodo prijavitelji lahko oddali projektni predlog na naslednje trenutno načrtovane roke za oddajo vlog v okviru devetih že objavljenih javnih razpisov za nepovratno sofinanciranje pod ingerenco Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, vendar pod predpostavko da bodo še na voljo razpoložljiva sredstva (v kolikor ne bodo porabljena oziroma dodeljena že v okviru predhodnih odpiranj, kar pa je odvisno od števila, vrednosti in kakovosti prejetih vlog na predhodnih rokih).

Trenutno odprti razpisi pa so dostopni v dokumentu so povezavami do javnih objav.

Potencialne prijavitelje vabimo, da redno spremljajo spletne strani in objave, kjer si lahko pridobijo več informacij glede razpoložljivih ukrepov za nepovratno in povratno financiranje gospodarstva.

VIRgov
Prejšnji članekBi se radi znebili slabega zraka v vašem domu? Sodelujte v naši nagradni igri in osvojite prezračevalno enoto!
Naslednji članek3 prednosti ravnih streh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.