3. podaljšana gradbena faza: Kaj je to?

tool, construction worker, room hammer
Photo by annawaldl on Pixabay

Verjetno ste že opazili, da se velika količina novogradenj prodaja v 3. podaljšani gradbeni fazi. Kaj to pravzaprav pomeni?

V prvi fazi se uredi teren in postavi temelje oziroma temeljno ploščo, v drugi se izdela kletna plošča, če bo objekt podkleten. Sledi tretja gradbena faza.

V sklopu tretje faze se izdela konstrukcijska gradbena dela vseh etaž, vključno s podstrešjem. Izdela se tudi strešna konstrukcija in izvede krovska dela, vključno z izdelavo strešnih žlebov, odtočnih cevi, obrob. Vgradijo se strešna okna, portali, snegolovi. Pri izdelavi ostrešja ni priporočljivo varčevati, saj je prav streha tista, ki ščiti stavbo pred zunanjimi vplivi. Poleg tega je dobro, če že vnaprej vemo, čemu bo namenjeno podstrešje. V kolikor bo bivalno, je to treba upoštevati pri višini.

Sledi tretja podaljšana faza. To pomeni, da so vgrajena tudi okna in vhodna vrata (zunanje stavbno pohištvo). Objekt je pokrit in zaprt. Stavba ima lahko tudi že zunanjo izolacijo, omete, fasado.

Kaj je značilno za vsako izmed 5 gradbenih faz, lahko preberete TUKAJ.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekTo se zdaj dogaja s cenami nepremičnin v Sloveniji
Naslednji članekMednarodni arhitekturni natečaj Konstruktruktivne Alpe: slovenski projekt Šenkova hiša prejel posebno priznanje

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.