1. mednarodna konferenca “Les – zdrava prihodnost za trajnostne zgradbe”

V Kopru se bodo začetek marca zbrali strokovnjaki z različnih koncev Evrope, ki bodo razpravljali o zdravju, trajnosti in lesu v grajenem okolju.

V četrtek, 7. marca 2019, InnoRenew CoE v sodelovanju z Univerzo na Primorskem organizira 1. mednarodno konferenco, namenjeno predstavitvi najnovejših dognanj o zdravju, trajnosti in lesu v grajenem okolju. Dogodek “Les – zdrava prihodnost za trajnostne zgradbe” bo v Sloveniji prvič združil mednarodne strokovnjake s tako raznolikih področij, kot so znanosti o lesu, trajnost, zdravje, informacijska in računalniška tehnologija, gradbeništvo in arhitektura.

Interdisciplinarnost in internacionalizacija sta pomembni vodili InnoRenew CoE in v tem duhu je zasnovana tudi konferenca, ki bo v Koper pripeljala vrhunske strokovnjake iz Slovenije in z drugih koncev naše celine, vse od Portugalske, Španije, Poljske, Slovaške, Finske in Norveške pa do Velike Britanije. Glavni govorec na konferenci bo dr. Ed Suttie, direktor za raziskave v BRE (Building Research Establishment) Group, znanstvenem centru na področju gradnje, ki je med vodilnimi na svetu. Dr. Ed Suttie se v svojem delu posveča predvsem raziskavam na področjih biofiličnega designa, vpliva lesa v zgradbah na zdravje in dobro počutje ljudi ter gradbenih proizvodov in trajnosti.

Enodnevna konferenca, ki bo potekala v prostorih Univerze na Primorskem, vključuje pet sklopov:

  • Oblikovalske rešitve za zdravje, varnost in dobro počutje;
  • Podpora iz okolja pri samostojnem življenju (AAL);
  • Duševno zdravje v stavbah;
  • Oblikovanje materialov za dobro počutje ljudi;
  • Regenerativna trajnost in lesene stavbe.

Več informacij o konferenci dobite na spletni strani innorenew.eu, kjer se lahko do 26. 2. 2019 z registrskim obrazcem na konferenco tudi prijavite. Dogodek so podprli srebrni sponzorji – Alfa Natura, d. o. o., in Marles, d. d. – in bronasti sponzorji – M Sora, d. d., CBD, d. o. o., in Riko Hiše, d. o. o.

Foto: InnoRenew CoE

Urednik portala MojPrihranek.si

VIRInnoRenew CoE
Prejšnji članekZakaj so notranje žaluzije tako razširjene
Naslednji članekRadon predstavlja grožnjo za zdravje

Urednik portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.