1. mednarodna konferenca “Les – zdrava prihodnost za trajnostne zgradbe”

V Kopru se bodo začetek marca zbrali strokovnjaki z različnih koncev Evrope, ki bodo razpravljali o zdravju, trajnosti in lesu v grajenem okolju.

V četrtek, 7. marca 2019, InnoRenew CoE v sodelovanju z Univerzo na Primorskem organizira 1. mednarodno konferenco, namenjeno predstavitvi najnovejših dognanj o zdravju, trajnosti in lesu v grajenem okolju. Dogodek “Les – zdrava prihodnost za trajnostne zgradbe” bo v Sloveniji prvič združil mednarodne strokovnjake s tako raznolikih področij, kot so znanosti o lesu, trajnost, zdravje, informacijska in računalniška tehnologija, gradbeništvo in arhitektura.

Interdisciplinarnost in internacionalizacija sta pomembni vodili InnoRenew CoE in v tem duhu je zasnovana tudi konferenca, ki bo v Koper pripeljala vrhunske strokovnjake iz Slovenije in z drugih koncev naše celine, vse od Portugalske, Španije, Poljske, Slovaške, Finske in Norveške pa do Velike Britanije. Glavni govorec na konferenci bo dr. Ed Suttie, direktor za raziskave v BRE (Building Research Establishment) Group, znanstvenem centru na področju gradnje, ki je med vodilnimi na svetu. Dr. Ed Suttie se v svojem delu posveča predvsem raziskavam na področjih biofiličnega designa, vpliva lesa v zgradbah na zdravje in dobro počutje ljudi ter gradbenih proizvodov in trajnosti.

Enodnevna konferenca, ki bo potekala v prostorih Univerze na Primorskem, vključuje pet sklopov:

  • Oblikovalske rešitve za zdravje, varnost in dobro počutje;
  • Podpora iz okolja pri samostojnem življenju (AAL);
  • Duševno zdravje v stavbah;
  • Oblikovanje materialov za dobro počutje ljudi;
  • Regenerativna trajnost in lesene stavbe.

Več informacij o konferenci dobite na spletni strani innorenew.eu, kjer se lahko do 26. 2. 2019 z registrskim obrazcem na konferenco tudi prijavite. Dogodek so podprli srebrni sponzorji – Alfa Natura, d. o. o., in Marles, d. d. – in bronasti sponzorji – M Sora, d. d., CBD, d. o. o., in Riko Hiše, d. o. o.

Foto: InnoRenew CoE

Urednik portala MojPrihranek.si

VIRInnoRenew CoE
Prejšnji članekZakaj so notranje žaluzije tako razširjene
Naslednji članekRadon predstavlja grožnjo za zdravje

Urednik portala MojPrihranek.si

S spleta


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.