Zakaj so notranje žaluzije tako razširjene

Dolga zgodovina žaluzij izvira na Japonskem: kultura dežele vzhajajočega sonca jim je dala življenje in še danes so zelo razširjene v hišah, trgovinah, pisarnah …

Notranje žaluzije so sestavljena iz niza horizontalnih trdih lamel, ki jih lahko s pomočjo vrvic premikamo in usmerimo s pomočjo mehanizem. S položajem horizontalnih letvic lahko določamo količina sončne svetlobe, ki bo prodrla v prostor. Če pa jo popolnoma zapremo, ta preprečuje pogled od zunaj.

Lamele žaluzij so na voljo v različnih širinah. Razlikujejo pa se tudi po materialu iz katerega so narejene. Na primer, poznamo tudi lesene žaluzije, ki so zelo modne v teh letih.

Kljub hitri menjavi modnih trendov notranje žaluzije še vedno ohranjajo svoj brezčasni šarm. Eden od razlogov, da so tako popularne je vsekakor njihova izjemna sposobnost prilagajanja najsodobnejšim trendom. Nastavljive letvice pa nam predvsem dajejo možnost, da si lahko ustvarimo dobro počutje ter z njimi lahko zastremo steklene površine svetlih, sodobnih stavb.

Velika izbira žaluzij

V podjetju Senčila Bled lahko izbirate klasične notranje žaluzije TIP STANDARD, z upravljanjem na komandno palčko in dvižno vrvico. Te vam nudijo možnost regulacije svetlobe s spreminjanjem naklona lamel, odlično senčijo, poleg tega pa so preproste za kombiniranje z obstoječo notranjo opremo.

Zelo aktualne so notranje žaluzije tip ISONOMIC HIT. Omogočajo preprosto uporabo in upravljanje s posebno verižico. Verižica ima dvojno funkcijo, in sicer dvigovanje, ali spuščanje žaluzije in spremembo naklona lamel. Vsi vitalni deli so v zgornjem profilu s pokrovom tako, da oblikujejo lepo zaključeno celoto in da se prepreči negativen vpliv okolja na mehanizem. Preprosta je tudi montaža, primerno pa so za vse tipe oken.

Notranje lesene žaluzije

Lesene žaluzije, kljub temu da so že veliko časa na trgu, so še vedno senčila, ki dajejo prostoru nekaj več. Les je material, ki je prijeten, eleganten, dragocen, topel in navdihujoč. Vse te lastnosti ima tudi notranja lesena žaluzija, ki ji lahko damo naziv “kraljica žaluzij”. V prostoru morajo dihati in imeti pomembno funkcijo, ne le senčenje, še pred tem so dekoracija.

Notranje lesene žaluzije – Senčila Bled

Lesene žaluzije so dobavljive v treh širinah, 35, 50 in 68 mm in v več lesnih barvah. Največkrat se montirajo stropno ali stensko nad okno in prosto visijo.

 

info@sencila-bled.si | 04 575 23 00 | Spletna stran

Celostne rešitve na področju senčenja in dekoracije prostorov s senčili. Strokovnjak za izbiro najprimernejših vrst senčil za vaš prostor.

Prejšnji članekPotrjena kakovost Lumar hiš
Naslednji članek1. mednarodna konferenca “Les – zdrava prihodnost za trajnostne zgradbe”
info@sencila-bled.si | 04 575 23 00 | Spletna stran

Celostne rešitve na področju senčenja in dekoracije prostorov s senčili. Strokovnjak za izbiro najprimernejših vrst senčil za vaš prostor.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.