Najmočnejša rešitev za strmo streho

Krovec na strehi

Strme strehe v našem okolju prednjačijo, pri tem pa je treba poskrbeti za kakovostno toplotno izolacijo. Osebni strokovni svetovalec vas bo pri izbiri prave toplotne izolacije znal usmerjati in skupaj boste prišli do uspešne rešitve.

Temelji strmih streh

Pri kakovosti in varnosti je vedno najpomembnejši splošen pregled. Upoštevati moramo obremenitve na strmi strehi, saj je narava neizprosna. Vsako leto smo izpostavljeni bolj ekstremnim vremenskih razmeram, zato je pomembno, da poskrbimo za varno streho nad glavo. Sistemske rešitve Bauder vam nudijo pravo kombinacijo funkcionalnih plasti. V spodnjem prerezu lahko vidite primer treh funkcionalnih plasti strme strehe.

Skica treh plasti strehe

Drugi vodonosnik (1)
Pod kritino podstreha, podkritje ali podložna folija služijo kot druga zaščitna plast pred vlago in vremenskimi vplivi. Preprečujejo, da bi npr. močan naliv, sneženje ali rosa prodrli v strešno konstrukcijo in izolacijo.

Toplotna izolacija (2)
Optimalna toplotna izolacija prihrani energijo, zmanjšuje emisije in stroške ogrevanja ter povečuje življenjsko udobje. Zahteve za strešno izolacijo se že vrsto let povečujejo, predvsem zaradi zahtev nemške ureditve za varčevanje z energijo (EnEV).

Parna pregrada/zapora (3)
Da bi preprečili prodiranje vlage iz notranjosti v toplotno izolacijo, je treba pri vsaki strešni konstrukciji zagotoviti parno pregrado ali, odvisno od konstrukcije, parno zaporo. V nasprotnem primeru obstaja nevarnost plesni in gnilobe zaradi kondenzacije vlažnosti zraka v prostoru. Z vlažnostjo toplotne izolacije se znatno zmanjša izolacijska učinkovitost.

Toplotna izolacija na pirovcihToplotna izolacija

Obstajajo trije načini toplotne izolacije streh: izolacija na pirovcih, izolacija med pirovci in kombinacija obeh.

Strešna izolacija – Toplotna izolacija na pirovcih
Pri izolaciji na pirovcih je na celotni površini strehe postavljen zaprt pokrov iz izolacijskih elementov, kar predstavlja najboljšo izolacijsko metoda v smislu gradbene fizike. Zaradi tega ostanejo leseni prerezi pirovcev tanjši.

Strešna izolacija – Toplotna izolacija med pirovci
Pri izolaciji med pirovci predpisana debelina in kakovost izolacijskega materiala določata  višino pirovcev. Zaradi tega so pirovci lahko v vsakem primeru višji, kot bi bilo to potrebno z vidika statike. Poleg tega zaradi pirovcev in sten nastanejo toplotni mostovi, ki poslabšajo rezultat izolacije. To je skoraj tako, kot bi iz svojega zimskega plača izrezali trakove.

Strešna izolacija – kombinirana izolacija
Tako imenovana kombinirana izolacija izboljša šibke točke izolacije med pirovci in tako omogoča vitke strešne konstrukcije.

Krovec dela na strehi

Sistemske rešitve za strmo streho

Bauder ponuja ustrezne elemente za vse vrste ravnih streh, ne glede na to, ali gre za novogradnjo ali sanacijo. Njihovi visoko usposobljeni strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali pri izbiri ustrezne sistemske rešitve.

tomo.znidarsic@bauder.si | 041 729 331 | Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

Prejšnji članekPred odhodom na dopust obvezno storite naslednje
Naslednji članekKlima pušča! Kaj zdaj?
bauder logo
tomo.znidarsic@bauder.si|041 729 331| Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.