Kmečka finska savna iz KELO lesa

Razmišljate o gradnji ali prenovi savne? Potem je morda prava izbira za vas prava kmečka finska savna iz priznanega lesa KELO.

KELO-les je finsko ime za stoje odmrli in naravno sušen laponski borovec. Zaradi ostrih klimatskih pogojev ta raste zelo počasi, ima visoko gostoto in je zelo odporen na vplive okolice. Ko borovec doseže polno starost in zrelost mu odpadejo iglice in veje. Korenine nehajo prejemati hranilne snovi. Drevo se počasi posuši. Če drevo še naprej stoji, potem se skozi desetletja in stoletja pričnejo v njem dogajati nepovratni procesi in drevo se posuši v »stoje odmrli« poziciji. Strokovnjaki takšen borovec izpulijo s koreninami vred in ga uporabijo v gradbene namene. Stoje odmrli borovec ima lepo srebrno barvo, originalno teksturo in močan vonj po borovcu.

Kot tak je praktično idealen za domačo gradnjo ali kot že naslov pove – za izgradnjo finske savne. Ta tip konstrukcijskega lesa se za brunarice in savne pospešeno uporablja v celotni Srednji Evropi.

Podjetje Finnland Block GmbH iz Liezna v Avstriji se intenzivno ukvarja s ponudbo edinstvenih kmečkih zunanjih savn, ki jih izdelujejo najboljši proizvajalci iz Laponske.

Njihova ponudba za zunanjo savno v KELO-boru zajema:

  • velikostni razred savne: za 30 – 40 ljudi,
  • kompletno KELO-izvedbo savna hiše (ca 130m² stenskih površin) – povprečni premer 230mm,
  • okna iz starega lesa smreke,
  • kritino iz skodel,
  • dostavo priklopnika do gradbišča (do kolikor je glede na teren to mogoče),
  • montažo vseh materialov, ki jih sami dobavijo.

Dobanvi rok za takšno hišo je približno 12 tednov, ponudbena cena je  76.890,00 evrov – neto, brez DDV. Za več informacij in nasvete se obrnite na kontakt naveden na domači strani podjetja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.