Sistem inteligentnih inštalacij – Ecoprocessor

Racionalna in učinkovita raba energije sta med glavnimi orodji za zmanjšanje energetske odvisnosti. Inovativni pristopi tudi na področju informacijske tehnologije, lahko bistveno prispevajo povečanju energetske učinkovitosti. Taka tehnologija prihodnosti je tudi Ecoprocessor®.

Sistem Ecoprocessor® uvaja novo generacijo domačih distribucijskih sistemov. Integracijo izdelkov in energetsko varčno okoljsko tehnologijo bo združil z informacijami in gospodinjstvom omogočil, da prejmejo informacije o cenah, spremljajo svojo porabo in nadzirajo električne aparate. EcoProcesor® omogoča oddaljen nadzor in upravljanje naprav, ki so v hiši porabniki energije.

Njegova glavna značilnost je umetna inteligenca, ki samodejno zagotavlja nižjo porabo energije, zmanjša stroške in ustvarja idealno okolje v energetsko učinkoviti gradnji. Samodejni in inteligentni sistem tako ustvarja vtis žive hiše. Vsi podatki se prikazujejo na tabličnem računalniku, sistem pa se odlikuje z inovativnim vključevanjem v socialno omrežje Facebook in ustvarjanjem popolnoma novih možnosti za ciljno trženje.

Optimizacija

Cilj Ecoprocessorja® je zmanjšati porabo energije in znižati obratovalne stroške. Za ta namen uporablja Ecoprocessor® algoritem, ki ustvarja in vzdržuje idealno notranje okolje, s čimer se zagotovi najvišja energetska učinkovitost in najnižja raba električne energije. Sistem samodejno nadzoruje okolje in porabo posamezne električne naprave in stalno optimizira energetsko učinkovitost. O tem uporabnika obvešča in mu svetuje, kako doseči optimalno stanje.

Nadzor

Namen je stabilno in idealno upravljanje notranjega okolja. Sistem nenehno nadzira sobno temperaturo, vlažnost zraka in raven CO2 v hiši ter skladno s tem regulira prezračevalni sistem. Ecoprocessor® nenehno prilagaja bivalno okolje in uravnava optimalno temperaturo ter vlažnost. Ecoprocessor® stalno shranjuje podatke o okolju in te samodejno analizira, kar omogoči nadaljnjo optimizacijo.

 

Spodbujanje zavedanja uporabnika

Ecoprocessor® želi spodbuditi okoljsko ozaveščenost uporabnika. Največje prihranke energije je mogoče doseči le z okoljsko odgovornim ravnanjem uporabnika. V ta namen sistem ponuja ciljno svetovanje za racionalizacijo porabe energije. Z interaktivnim vmesnikom omogoča uporabnikom, da se seznanijo s funkcijami in dobrim vodenjem energetsko učinkovite hiše.

 

Omrežje
Ecoprocessor® lahko priključite na omrežje in tako z ostalimi delite vašo energetsko učinkovitost. Vaša statistika se lahko v obliki grafa prikazuje na Facebooku. Sistem tako spodbuja okolju prijazno vedenje uporabnikov in hkrati postavlja ciljne oglase.

EcoProcessor je plod slovenskega razvoja in znanja, ki z inovativno umetno inteligenco ter možnostjo integracije v socialna omrežja, odpira nove perspektive in zagotavlja primerjave potrošnje energije in ocenjuje realizacijo energetske učinkovitosti. Namenjen je tako poslovnim kot zasebnim uporabnikom. Prototip Ecoprocessorja® je že na voljo in pripravljen za ogled potencialnim investitorjem in poslovnim partnerjem.

Več informacij boste dobili pri kontaktu na uradni strani.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.