Izsuševanje vlage v stenah

Problem vlažnih sten se odraža z več vidikov. Močno poslabša kvaliteto bivalnega okolja, ustvarja zatohel vonj in razraščanje plesni, poleg slabega počutja lahko povzroči tudi bolezni dihal.

Razpadanje zidov zmanjšuje tržno vrednost nepremičnine, pri močnih poškodbah pa pride do zmanjšanja trdnost zidov in s tem do  poslabšanje statike. Vlažni zidovi povzročajo toplotne izgube in zvišujejo porabo energije. Zaradi trajne povečane vlage se uničuje tudi  pohištvo in ves ostali inventar in materiali, ki so nameščeni v prostoru.

Vzrokov za nastajanje je več, najpogostejši vzrok je kapilarna vlaga, razlog za to pa je neustrezna ali  poškodovana izolacija, ali pa  izolacija sploh ni bila izdelana. Slednje je najpogosteje slučaj na starih zgradbah, ki so brez horizontalne izolacije na temeljih in/ali vertikalne na podzemnem delu sten.

SKOZI NEIZOLIRANI ZID VLAGA PRODRE V STENO IN SE KAPILARNO DVIGUJE NAVZGOR V SUHI DEL ZIDU, KJER PRIHAJA DO IZHLAPEVANJA VLAGE IZ ZIDU.

Izhlapevanje ustvarja silo, višjo od gravitacije vode, zato deluje kot »črpalka«, ki sesa vodo skozi po zidu navzgor.

KAKO SANIRATI ?

Z minimalnimi zidarskimi deli, opravite sanacijo zidov na notranji strani zgradbe. Tudi v Sloveniji je sedaj na voljo specialni material za omete, z originalnim nazivom Diathonite Deumix.

 

Diathonite Deumix+ – Novo v Sloveniji

Na globalnem trgu je to edini material, ki združuje 2 LASTNOSTI:
1. OMET ZA  IZSUŠEVANJE ZIDOV in
2. DELUJE KOT UČINKOVIT TERMO IZOLACIJSKI OMET

Več o učinkovitih rešitvah za obnovo stavb, ki imajo težave z vlago, za strokoven nasvet ali pomoč pri izbiri ustreznega materiala, se obrnite na podjetje Koop Brežice in obiščite spletno mesto www.ekogradnja.si.

Z veseljem pa vam bodo odgovorili tudi na brezplačni številki 080 73 07.

ENKRATNE LASTNOSTI materiala Diathonite Deumix predstavljene z vrednostmi

 

 

 

Že od samega začetka smo si začrtali cilj ponuditi široko paleto tehnično sodobnih izdelkov po konkurenčnih cenah in temu poslanstvu sledimo še danes. V zadnjih letih smo v našo ponudbo dodali dva nova programa – električno ogrevanje ter ročno orodje in oprema za avtomobilsko industrijo. Oba skupaj z našim osnovnim programom lepil beležita stalno rast in širitev.

Urednica portala MojPrihranek.si

S spleta

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.