Izsuševanje vlage v stenah

Problem vlažnih sten se odraža z več vidikov. Močno poslabša kvaliteto bivalnega okolja, ustvarja zatohel vonj in razraščanje plesni, poleg slabega počutja lahko povzroči tudi bolezni dihal.

Razpadanje zidov zmanjšuje tržno vrednost nepremičnine, pri močnih poškodbah pa pride do zmanjšanja trdnost zidov in s tem do poslabšanje statike. Vlažni zidovi povzročajo toplotne izgube in zvišujejo porabo energije. Zaradi trajne povečane vlage se uničuje tudi pohištvo in ves ostali inventar in materiali, ki so nameščeni v prostoru.

Vzrokov za nastajanje je več, najpogostejši vzrok je kapilarna vlaga, razlog za to pa je neustrezna ali poškodovana izolacija, ali pa izolacija sploh ni bila izdelana. Slednje je najpogosteje slučaj na starih zgradbah, ki so brez horizontalne izolacije na temeljih in/ali vertikalne na podzemnem delu sten.

SKOZI NEIZOLIRANI ZID VLAGA PRODRE V STENO IN SE KAPILARNO DVIGUJE NAVZGOR V SUHI DEL ZIDU, KJER PRIHAJA DO IZHLAPEVANJA VLAGE IZ ZIDU.

Izhlapevanje ustvarja silo, višjo od gravitacije vode, zato deluje kot »črpalka«, ki sesa vodo skozi po zidu navzgor.

KAKO SANIRATI ?

Z minimalnimi zidarskimi deli, opravite sanacijo zidov na notranji strani zgradbe. Tudi v Sloveniji je sedaj na voljo specialni material za omete, z originalnim nazivom Diathonite Deumix.

 

Diathonite Deumix+ – Novo v Sloveniji

Na globalnem trgu je to edini material, ki združuje 2 LASTNOSTI:
1. OMET ZA IZSUŠEVANJE ZIDOV in
2. DELUJE KOT UČINKOVIT TERMO IZOLACIJSKI OMET

Več o učinkovitih rešitvah za obnovo stavb, ki imajo težave z vlago, za strokoven nasvet ali pomoč pri izbiri ustreznega materiala, se obrnite na podjetje Koop Brežice in obiščite spletno mesto www.ekogradnja.si.

Z veseljem pa vam bodo odgovorili tudi na brezplačni številki 080 73 07.

ENKRATNE LASTNOSTI materiala Diathonite Deumix predstavljene z vrednostmi

Ne prodajamo izdelkov, prodajamo tehnologijo.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekIzberite najprimernejšo talno oblogo
Naslednji članekKam odnesti izrabljene pnevmatike

Ne prodajamo izdelkov, prodajamo tehnologijo.

Urednica portala MojPrihranek.si

S spleta


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.