Tukaj najdete vse potrebne obrazce za gradnjo

Gradnja objekta, naj bo stanovanjski ali nestanovanjski, je stresen postopek, ki za veliko večino predstavlja tudi veliko finančno breme. Tega pomembnega koraka se je treba lotiti premišljeno in organizirano, a številnim marsikateri živec požre še sama priprava ustrezne dokumentacije.

Podrobnejšo vsebino, obliko in način izdelave dokumentacije za zahtevne, manj zahtevne in nezahtevne objekte določa Pravilnik o podrobnejši vsebini dokumentacije in obrazcih, povezanih z graditvijo objektov. Če se tudi vi lotevate gradnje, naj vas potolažimo, preden se začnete izgubljati med povezavami do najrazličnejših dokumentov in obrazcev. Ker je zbiranje vseh potrebnih obrazcev precej zamudno, je najhitrejša pot do vseh obrazcev kar preko spletne strani Ministrstva za okolje in prostor, kjer so obrazci, ki jih je treba izpolniti pred, med in po gradnji, zbrani na enem mestu.

>> Preberite več: Ali je za prizidek potrebno gradbeno dovoljenje?

TUKAJ najdete vse obrazce, priloge in izjave, ki jih je potrebno predložiti pred začetkom gradnje, za pridobitev ustreznega gradbenega in uporabnega dovoljenja. Na voljo so tudi obrazci, ki jih je treba izpolniti, če se lotevate postopka legalizacije objekta, najdete pa tudi primere izpolnjenih obrazcev za zahteve in drugo dokumentacijo. Da je izpolnjevanje nekoliko lažje, je najbolje uporabiti kar orodje za izpolnjevanje obrazcev, ki je prav tako na voljo na isti spletni strani.

>> Preberite več: Nov gradbeni zakon uvaja pojem manjše konstrukcije in še številne druge spremembe

 

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekNor kitajski dosežek: Avtocestno obračališče
Naslednji članekAmazon kljub 44-milijardnemu dobičku z olajšavami in dobropisi
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.