Celovita prenova OŠ Krško do konca oktobra

Lansko leto so v občini Krško izvedli energetsko prenovo osnovne šole v Krškem, Leskovcu pri Krškem in v Brestanici, v letošnjem poletju pa poteka energetska prenova vrtca in telovadnice pri OŠ Koprivnica. Med šolskimi poletnimi počitnicami pa prenavljajo tudi notranje prostore OŠ Jurija Dalmatina Krško.

Po obsegu del gre za celovito prenovo notranjih prostorov šole, med katerimi so tudi učilnice na razredni stopnji. Dela bodo po načrtih potekala do konca oktobra, zato bo šola za učence od 1. do 5. razreda priskrbela nadomestne prostore do zaključka gradbenih del. V naslednjem letu načrtujejo še prenovo učilnic za predmetno stopnjo.

Občina Krško je konec leta 2013 pridobila sklep o odobritvi nepovratnih evropskih sredstev za energetsko sanacijo vrtca in telovadnice pri OŠ Koprivnica v višini 85 % upravičenih stroškov. Na razpisu je bil izbran izvajalec del podjetje NGD, Gradbeni inženiring, d.o.o., iz Ljubljane, pogodba v višini nekaj manj kot 270.000 evrov je bila podpisana junija.

Energetska sanacija zajema obnovo strehe in fasade ter stavbnega pohištva zaradi zmanjšanja porabe energentov. Po obnovi bo prihranek pri ogrevanju vrtca in telovadnice predvidoma znašal 85 MWh na leto.

Prenova se izvaja se v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«, delno jo financira Evropska unija iz Kohezijskega sklada, Celovita prenova notranjih prostorov krške osnovne šole.

V prvi fazi letošnje celovite prenove notranjih prostorov so izvedli obnovo tlakov, notranjega stavbnega pohištva, strojnih in elektro instalacij in opreme v učilnicah in prostorih razredne stopnje ter osrednjega dela šole: kuhinje, jedilnice, čakalnice, garderobe na razredni stopnji, knjižnice, zbornice in pisarniških prostorov, ki se bodo po načrtih zaključila 30. oktobra.

Občina Krško je pogodbo za dela obnove za obe fazi v višini 2,7 milijona evrov podpisala s podjetjem Strabag, s ponudnikom Atlas oprema pa za dobavo šolske opreme v višini 384.000 evrov, za tehnološko opremo kuhinje pa 481.000 evrov s podjetjem Gorenje GTI. V letošnjem letu je v proračunu Občine Krško za ta namen sicer predvidenih 1,4 milijona evrov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.