Posadi.si – najboljša vrtnarska aplikacija za delo na vrtu!

Posadi.si
Posadi.si

Časi setvenih koledarjev so mimo – zdaj imate lahko vse na enem mestu! Z vrtnarsko aplikacijo Posadi.si ne boste nikoli zamudili najboljših terminov za delo na vrtu.

Kaj nudi aplikacija?

Posadi.si je aplikacija, ki nudi vse potrebno na enem mestu. V aplikaciji so združeni setveni koledar, informacije o pravilnem času za sajenje, katere vrtnine se med seboj dobro razumejo in katere so slabe sosede, primerne količine … Aplikacija je tako odličen pripomoček za vsakogar, ki ima rad domače in želi svoj vrt popeljati na višjo raven. Super ideja je tudi za začetnike, ki bodo dobili vse koristne informacije na enem mestu.

Aplikacija je na voljo tako za mobilne telefone kot tudi v spletnih brskalnikih. Poleg koristnih informacij pa je del aplikacije Posadi.si namenjen izmenjavi semen – preko aplikacije se lahko vrtnarji med seboj povežejo in izmenjajo semena!

Posadi.si ali Tomappo?

Aplikacija Posadi.si se širi onkraj meje: za zdaj je na voljo tudi v angleščini, nemščini in italijanščini. V spletni trgovini Google Play je presegla število 100 000 prenosov in ima oceno 4,5/5, kar jo uvršča med najbolje ocenjene vrtnarske aplikacije. Aplikacija je za zdaj na voljo samo za Android telefone, vse funkcije mobilne aplikacije pa so dostopne tudi kot spletna aplikacija. Ob tem ustvarjalci nudijo še planer vrta, do katerega lahko uporabnik dostopa s klikom na »Vstopi v planer«. Aplikacija je na voljo brezplačno, poleg brezplačne pa obstaja še PRO verzija.

Posadi.si PRO

Pro verzija svetuje uporabnikom, katere vrtnine je primerno posaditi na določeno gredo, da bo vrtnarjenje v skladu z načeli kolobarjenja, poleg tega pa so v PRO verziji dodani tudi opisi 15 zelišč. Uporabniki lahko s pomočjo PRO verzije izrišejo več vrtov in pregledujejo, kaj so imeli na vrtu posajeno prejšnja leta ter hkrati načrtujejo za naprej. Ko uporabniki PRO verzije enkrat narišejo vrt na računalniku, se jim skica vrta prikaže tudi na mobilni aplokaciji, tako da načrta vrta ni potrebno tiskati. Še en plus!

PRO verzijo lahko kupite za samo 18 evrov letno. Super cena za olajšano delo na vrtu.

Posadi.si
Posadi.si

Kako uporabljati aplikacijo?

Aplikacijo lahko uporabljate tako v spletnem brskalniku kot tudi na mobilnem telefonu.

  1. Najprej je potrebna registracija z elektronskim naslovom in geslom, ki je obvezna za uporabo spletne aplikacije, ne pa tudi za uporabo mobilne aplikacije. Registracija za uporabo mobilne verzije sicer ni pomembna, če pa se uporabniki registrirate in nastavite lokacijo vrta, boste znotraj aplikacije videli tudi vremensko napoved za svoj vrt, pobrano iz najbližje ARSO vremenske postaje. Registracija prav tako omogoča sinhronizacijo podatkov med mobilno in spletno verzijo.
  2. Nato lahko začnete z načrtovanjem. V aplikacijo vnesite podatke o velikosti vrta, številu oseb, za katere bi radi pridelovali vrtnine ter lokacijo vrta (s pomočjo Google maps). Ta korak je potreben za pridobitev informacij o vremenskih razmerah.
  3. Zdaj pa gre zares: iz izbora več kot 60 najpogostejših vrtnin lahko izberete, katere bi radi posadili v svoj vrt. Ko izberete najljubše vrtnine, se vam bo prikazala tabela z informacijami o tem, kdaj se katera vrtnina sadi ali seje in kdaj je njihova sezona.
  4. Naslednji korak, ki ga aplikacija olajša, je informacija o dobrih in slabih sosedah. Posadi.si nudi vse potrebne informacije, da bo vrt kar se da dobro rasel. Tako ne boste naredili napake in posadili paradižnika zraven rdeče paprike.
  5. Zdaj lahko začnete načrtovati lokacijo vrtnin v vrtu. Ko boste končali z načrtovanjem, lahko plan natisnete in tako boste točno vedeli, koliko česa morate priskrbeti.

Prvi koraki do vrtičkanja nikoli niso enostavni, so pa zagotovo enostavnejši s pravim partnerjem ob sebi – z aplikacijo Posadi.si.

Prejšnji članekAparat za domačo izdelavo rastlinskih napitkov
Naslednji članekKako se znebiti smradu iz odtokov?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.