Aparat za domačo izdelavo rastlinskih napitkov

jagoda v mleku

V prihodnosti si bomo lahko rastlinsko-mlečne izdelke pripravljali kar v udobju svojega doma. Vse kar bomo morali storiti je, da bomo v steklenico nalili vodo in v napravo Numilk vstavili vrečko z vsebino svojega najljubšega napitka – naj bo to mleko na rastlinski osnovi, latte ali beljakovinski napitek. Da, tako enostavno bo! Trg bo namreč pridobil novo napravo Numilk Home, ki bo v minuti poskrbela za naš najljubši napitek.

Ideja prisotna že od leta 2017

Nekatere živilske trgovine v Ameriki, so imele že od leta 2017 na voljo kioske, v katerih so si ljudje lahko sami pripravili svoje rastlinske napitke. To idejo je razvil lastnik podjetja Numilk Ari Tolwin, kioski pa so bili že pred tremi leti veliki prodajni hit. Podjetje je po svoji uspešni ideji, leta 2020, razvilo Numilk Professional, napravo, ki je primerna predvsem za kavarne. Sedaj želijo svoj trg razširiti in ustvariti napravo za domačo uporabo.

kiosk numilk
Kiosk podjetja Numilk.

 

Kaj sploh je Numilk Home?

Numilk home je aparat, v katerega vstaviš majhno vrečko Numilk, ki se v aparatu odpre in stisne. Vsebina vrečke se nato zmeša z vstavljeno polno steklenico vode in priskrbi izbran napitek. Naprava Numilk je ustvarjena posebno za kuhinjske površine, saj je majhna in elegantna. Za pripravo mleka lahko uporabiš dve velikosti steklenic – pol litra ali liter. Manjša steklenica je kot nalašč za napitke, ki jih vzameš na pot.

numilk home
Numilk Home, primeren za domačo uporabo.

Kaj je v vrečkah?

Numilk vrečke vsebujejo stvari, ki jih pričakujemo v rastlinskih napitkih: organske, čiste in polnovredne sestavine. Podjetje je stremelo predvsem k cilju, da uporabijo predvsem čimbolj lokalne in ekološke sestavine. Vrečke Numilk ne vsebujejo predelanih sladil in konzervansov, napitek, ki ga naparava ustvari, pa naj bi bil kremast in penast. Cena ene vrečke se giblje od 3 do 5 dolarjev, te pa bo možno naročevati na njihovi spletni strani.

Okolju prijazna rešitev

Lastnika Joe in Ari sta Numilk Home ustvarila predvsem zato, da bi vsak posameznik lažje pripomogel k ogljični nevtralnosti. Lastnika podjetja verjameta, da bi lahko s svojim izdelkom pripomogla k izboljšanju podnebnih sprememb, saj je prehod na rastlinske izdelke za ta doseg ključen. Poleg tega je velik faktor tudi embalaža, ki jo po svetu letno zavržemo zgolj zaradi napitkov.

numilk professional
Numilk Professional, primeren za kavarne.
VIRKickstarter
Prejšnji članekBiološke odpadke bodo od 1. aprila odvažali tedensko
Naslednji članekPosadi.si – najboljša vrtnarska aplikacija za delo na vrtu!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.