Naprava, ki vas poveže z naravo

Ste vedeli, da tudi rastline oddajajo zvoke? Če ste si kdaj zaželeli, da bi se glede tega prepričali tudi sami, se vam želja lahko uresniči. Prihaja poseben stetoskop, ki omogoča, da slišite tudi tiste bolj skrite zvoke življenja in začutite pravi utrip našega planeta. 

Gre za napravo, ki jo na platformi Kickstarter, namenjeni množičnemu zbiranju denarnih sredstev, predstavlja Shawyueh Lin. V trenutku pisanja je že več kot 2.900 podpornikov projekta, ki so zbrali skupno 126.584 dolarjev (dobrih 113.000 evrov) za realizacijo ideje.

V osnovi se stetoskop uporablja v medicini za poslušanje bitja srca in postavitve diagnoz. Naprava, kakršen je novi stetoskop, imenovan Stemoscope, omogoča, da prisluhnemo tudi številnim drugim zvokom narave: zvoku teles, živali, rastlin … Proizvajalec je prepričan, da bo zvok narave okoli nas presenetil in osrečil vsakogar. Pomeni možnost, povezati se z naravo in s tem morda celo vplivati na posameznika, da večjo pozornost nameni ohranjanju narave in okolja.

Mini naprava za velike stvari

Novi Stemoscope je mini brezžični stetoskop, cenovno dostopen, preprost za uporabo. Deluje s pomočjo aplikacije za operacijski sistem Android ali iOS in omogoča, da začutite, raziskujete in delite zvoke narave, življenja. S Stemoscope napravo preprosto prisluhnete naravi, zvok lahko nato vizualizirate, shranite, delite …

Življenje polno malih, a čudežnih trenutkov, ki jih zdaj lahko spremljate, posnamete, delite ali shranite za vedno. Mini napravo, ki je malce večja od kovanca in jo lahko nesete s seboj prav kamorkoli, lahko namestite na pasjo ovratnico, jo pospravite v žep in uporabite, kadar se vam zazdi primeren trenutek. Tudi drevesa in rastline oddajajo zvoke in z napravico imate možnost, da jih slišite, raziskujete, shranite … S Stemoscope napravo lahko posnamete bitje srčka ploda ali zvoka v maternici ter ga shranite za kasneje, ko bo otroček privekal na svet in ga boste lahko še naprej pomirjali z zvokom, ki mu je znan. Naprava je primerna tako za odrasle kot za otroke in je cenovno dostopna.

Urednica portala MojPrihranek.si

VIRStemoscope.com
Prejšnji članekŽalostno: V želodcu kitovke 22 kg plastike
Naslednji članekKaj izbrati: lokalno ali centralno prezračevanje?

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.