Najboljša (in še ugodna) destinacija za leto 2021 je …

Vsi trendi gredo v smer varčevanja – tako glede energije, nakupovanja izdelkov, oblačil, trudimo se zmanjšati količino odpadne hrane … Kaj pa dopustovanje?

Letošnje leto se je Slovencem ponudila priložnost, da znotraj naših meja dopustujemo malce bolj ugodno, z izrabo turističnih bonov. Morda je pri marsikom korona kriza povzročila slabo voljo zaradi prvotnih zapletov z letalskimi leti, zapiranjem mej, nenazadnje pa tudi iz strahu pred potovanji v oddaljene kraje zaradi negotove situacije. A kot kaže, imamo najboljše pred nosom. Za počitnikovanje na območju, ki ga je svetovno znana luksuzna revija za potovanja Condé Nast Traveller razglasila za najboljšo počitniško destinacijo za leto 2021, ni treba daleč. Pravzaprav nikamor. Na najvišjem mestu je namreč pristala Slovenija.

Zgoraj omenjena revija je namenjena vrhunskim doživetjem najzahtevnejših popotnikov. “Umestitev Slovenije na sam vrh tako referenčnega seznama je še ena potrditev kakovosti, unikatnosti in zanesljivosti naše turistične ponudbe,” so zapisali na spletni strani Ministrstva RS za gospodarski razvoj in tehnologijo.

>> Preberite več: Dopustujte zeleno!

Pester seznam

Pri izbiri so bojda prisluhnili različnim popotnikom: od deskarjev, ljubiteljev arhitekture do gastronomskih sladokuscev. Tako so določili seznam 21 najbolj zanimivih turističnih destinacij, ki po njihovem mnenju v prihodnjem letu ne smejo ostati neopazne. Najvišje mesto na lestvici je zasedla Slovenija, sledijo ji Yorkshire, Melides, Združeni Arabski Emirati, El Hierro, Kimberley, Accra, Amazonski deževni gozd, Helsinki, Dominikanska Republika in druge privlačne destinacije.

“Slovenija več kot očitno postaja globalna zelena butična destinacija za najzahtevnejše obiskovalce, ki iščejo raznolika, aktivna, zelena in 5-zvezdična doživetja. Današnja uvrstitev Slovenije na vrh še ene referenčne lestvice je še ena potrditev več, da smo na pravi poti in da je prihodnost na naši strani,” je povedal minister Zdravko Počivalšek.

Urednica portala MojPrihranek.si

PREKOMinistrstvo RS za gospodarski razvoj in tehnologijo
Prejšnji članekDomofon: Sodobno varovanje doma z več funkcijami
Naslednji članekKako popraviti rolete, senčila in žaluzije ob vsakem problemu (posnetki)
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.