sreda, 30 septembra, 2020
Doma Bivanje Pametni dom Domofon: Sodobno varovanje doma z več funkcijami

Domofon: Sodobno varovanje doma z več funkcijami

Domofon je prvi stik obiskovalca z nami in našim domom. Obenem pa je tudi prva ovira morebitnim vsiljivcem in lopovom. Skozi leta pa so postajali domofoni vse bolj moderni in jim zdaj rečemo kar pametni domofon. Vseeno pa so, tako kot ostala tehnologija, tudi domofoni ostali zvesti osnovnim potrebam. Poglejmo si, kaj vse nam novi domofoni nudijo, zakaj ga potrebujemo in koliko bomo zanj odšteli.

Zakaj potrebujemo domofon?

  • Multifunkcionalnost – Domofoni že dolgo niso več namenjeni le odklepanju vrat. Z mnogo dodanimi funkcijami so postali pravi pametni hišni asisteni, ki bi si jih vsak želel doma. Med drugim ponujajo tudi prižiganje luči, glasnost zvonenja, odklepanje dodatnih vrat, sporočanje vhodov in izhodov ter povezava s telefonom.
  • Komuniciranje – Če razpolagate z velikim domovanjem vam lahko to pride še kako prav. Interkom je funkcija domofonov, ki vam omogoča komunikacije med notranjimi in zunanjimi domofoni. Izognili se boste kričanju in glasilke vam bodo hvaležne.
  • Varnost – Sodobni domofoni so opremljeni s kamerami, povezani z varnostnim sistemom hiše (ki ga je pametno imeti) in nam omogočajo nadzor nad celotno hišo. Otroci ne bodo na slepo odpirali vrat, ko bodo sami doma. Starejše osebe lahko vrata odprejo, ne da vstanejo. Nekateri pa imajo tudi možnost odklepanja vrat s tipkovnicami, brezstičnimi ključi in prstnimi odtisi.

Kako izbrati pravi domofon?

Pri izbiri domofona za svoj dom moramo v obzir vzeti nekaj stvari. Kot pri ostalih zadevah imajo velik pomen naše želje. Katere funkcije želimo? Koliko denarja smo pripravljeni odšteti za domofon in montažo? Ali bomo želeli domofon v prihodnosti nadgrajevati? Ga želimo povezati z drugimi enotami našega doma? Kako dolgo garancijo si želimo? Bomo v prihodnosti dobili rezervne dele za domofon?
Pri vseh teh stvareh vam bo najbolje znal odgovoriti prodajalec oziroma strokovnjak za domofone v trgovini, kjer se boste začeli zanimati za vključitev domofona v svoje zavetje.

Sodobni domofoni ponujajo veliko več funkcij, ki jih lahko nadgrajujemo
Sodobni domofoni ponujajo veliko več funkcij, ki jih lahko nadgrajujemo

Cena domofonov

  • Klasični domofon – 50 do 200 evrov
  • Video domofon – 350 evrov in več
  • Domofon s čitalnikom prstnih odtisov – 1000 € in več

Ob nakupu domofona pa moramo zraven prišteti še montažo in ostale elemente, ki bi jih želeli zraven domofona. Domofone lahko montiramo tudi pod omet, kar pa ceni doda vsaj enkratno vrednost domofona. Če pa se odločimo za zunanjo montažo, pa lahko izberemo strešico in druge zaščite pred vremenskimi vplivi. Kar pa se tiče notranjih enot, pa je čisto naša izbira, koliko bi si jih želeli. Načeloma pa vsaka naslednja enota ceni dopiše vsaj 100 evrov.

Eden izmed bolj preprostih domofonov
Eden izmed bolj preprostih domofonov

V Sloveniji imamo veliko ponudnikov domofonov, tako sodobnih kot klasičnih, zato je pomembno da si ponudbo čim bolj obširno ogledate. Vsekakor pa se pred nakupom posvetujte s strokovnjakom in nekom, ki domofon že ima.

S spleta

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

11,789FansLike
313FollowersFollow
247FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Kakšne so najpogostejše napake na lesu, na katere morate biti pozorni?

Da lahko hlodovino razvrstimo po kakovostnih razredih, moramo poznati tudi osnovne napake pri lesu. Poleg tega jih moramo poznati tudi pri krojenju lesa. Opisi...

Triki za urejeno pisalno mizo

Organizacija je lahko težka ali lahka naloga, odvisno glede česa. Veliko težja, kot se zdi, pa je organizacija oziroma urejenost pisalne mize. Če je...

Prostor za vse vrste srečanj

Družinska kopalnica je tisti prostor, kjer se dnevno srečujemo med hitenjem in skrbjo zase. Geberit na tem mestu ponuja nekaj namigov, kako kar najbolje...

Naročite vodič po prenovi doma

Tudi vi načrtujete prenovo doma, pa ne veste, kako bi se je lotili? Potem vam bo zelo prav prišel Ytong vodič po prenovi, ki...