Avtobusna postaja z več kot 100 električnimi polnilnicami

Električne polnilnice za avtobuse in mestne prevoze
Električne polnilnice za avtobuse in mestne prevoze

Polnjenje električnih avtomobilov je veja avto industrije, ki z vsakim dnem napreduje in obenem mora napredovati. Zaradi vse večjega števila električnih avtomobilov, ki so na cestah in prihajajočih omejitvah vozil na fosilna goriva, bo potrebno za ta vidik poskrbeti. Tako kot so bile do danes v uporabi bencinske črpalke, se bodo morale razširiti tudi električne polnilnice oziroma sklopi le teh. V Los Angelesu bo  z investicijo v višini šestih milijonov zaživela največja električna polnilnica v Združenih državah Amerike.

Šestmilijonska investicija za tranzicijo v električni prevoz

Investicija, ki jo je namenila kalifornijska komisija za energijo, bo pripomogla k tranziciji v transport s čisto energije in ničelnimi emisijami. Župan kalifornijskega mesta Los Angeles Eric Garcetti je povedal, da gre za projekt, ki bo pomagal na ceste poslati še več električnih vozil in s tem zmanjšal problem z emisijami.

»Los Angeles je na dobri poti, da doseže prihodnost brez emisij in naše investicije v transportne sisteme mu pri tem pomagajo. Več kot je električnih vozil na cestah, hitreje se zmanjšuje raven emisij in izboljšuje prihodnost,« je povedal Eric Garcetti ob oznanitvi investicije.

Predstavitev investicije za tranzicijo Los Angelesa na električni prevoz
Predstavitev investicije za tranzicijo Los Angelesa na električni prevoz

Ena izmed največjih električnih polnilnic na svetu

LADOT je oddelek za transport v mestu, ki si želi do leta 2028 preiti na popolnoma električno floto vozil. Sončna energija jim bo pomagala pri gladki tranziciji v električni pogon in s tem nakup novih avtobusov. Avtobusna postaja Washington Bus Yard je tako prva, ki se bo preobrazila v popolnoma električno polnilnico. Tam bo svoje mesto našlo kar 104 električnih polnilnic, ki bodo napajale mestni prevoz.

Pri napajanju električnih polnilnic jim bodo pomagali solarni paneli, ki bodo zgrajeni na nadstreških polnilnic. Podjetji Proterra in Apparent sta bili izbrani, da to tudi izvedeta in ustvarita eno izmed največjih električnih polnilnic na svetu.

Polnilnice električnih vozil bodo kmalu potrebovale več lokacij
Polnilnice električnih vozil bodo kmalu potrebovale več lokacij
Prejšnji članekMinistrstvo za zmanjševanje odpadne hrane – čas je, da se lotimo tudi v gospodinjstvih
Naslednji članekV novembru do gratis termostata, nižjih stroškov ogrevanja in večjega udobja
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.