sreda, 30 septembra, 2020
Doma Izpostavljeno Družba in zakonodaja V 2020 se boste težko izognili inšpekcijskemu nadzoru

V 2020 se boste težko izognili inšpekcijskemu nadzoru

Po navedbah Slovenske tiskovne agencije (STA), so na inšpektorati za leto 2020 napovedali več kot 2.000 nadzorov v 20 usmerjenih akcijah.

Usmerjene akcije so namenjene predvsem preverjanju skladnosti zavezancev s predpisi in ali se upoštevajo novejše zakonodajne spremembe.

Gradbena inšpekcija

Gradbena inšpekcija načrtuje 6 usmerjenih akcij. gradnjaPredvsem naj bi preprečevali nastajanje nedovoljenih gradenj oziroma objektov. Preverjali bodo tako tiste gradnje, na katere so bili opozorjeni, kot naključno izbrane. Pri slednjih bodo preverjali obstoj ustreznega gradbenega dovoljenja in skladnost gradnje z veljavnim gradbenim dovoljenjem. Preverjali bodo tudi, ali se gradnja, za katero je predpisana prijava začetka gradnje, izvaja na podlagi popolne prijava, pod drobnogledom pa bodo tudi udeleženci pri graditvi in upoštevanje varnostnih ukrepov.

Geodetska inšpekcija

Načrtujejo usmerjeni akciji. V prvi bodo usmerili pozornost na podjetja in tamkajšnje zaposlene posameznike za opravljanje geodetske dejavnosti. V drugi akciji bodo preverjali evidentiranje nepremičnin v katastru stavb in registru nepremičnin.

Stanovanjska inšpekcija

Preverjali bodo upravnike, poslovanje prodajalcev stanovanj in enostanovanjskih stavb, pregledovali bodo dvigala in ali je njihovo vzdrževanje v večstanovanjskih stavbah ustrezno.

gradnja in gradbiščeOkoljska inšpekcija

Ta namerava nadzirati čezmejno pošiljanje odpadkov v sodelovanju s Finančno upravo RS, policijo in tujimi nadzornimi organi, predvsem na mejnih prehodih, še navajajo pri STA.

V sodelovanju s policijo bodo izvedli tudi akcijo nadzora vožnje v naravnem okolju.

V januarju so inšpektorji za okolje že izvedli usmerjeno akcijo ravnanja s komunalno odpadno embalažo pri izvajalcih javnih služb zbiranja komunalnih odpadkov. Akcijo nadzorov bodo izvedli tudi v centrih za obdelavo mešane komunalne odpadne embalaže. Posebno pozornost bodo še namenili nadzoru nad zbiranjem in obdelavo nakopičenih količin odpadne električne in elektronske opreme pri izvajalcih javnih služb opreme.

Urednica portala MojPrihranek.si

VirSTA

S spleta

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

11,789FansLike
313FollowersFollow
247FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Triki za urejeno pisalno mizo

Organizacija je lahko težka ali lahka naloga, odvisno glede česa. Veliko težja, kot se zdi, pa je organizacija oziroma urejenost pisalne mize. Če je...

Prostor za vse vrste srečanj

Družinska kopalnica je tisti prostor, kjer se dnevno srečujemo med hitenjem in skrbjo zase. Geberit na tem mestu ponuja nekaj namigov, kako kar najbolje...

Naročite vodič po prenovi doma

Tudi vi načrtujete prenovo doma, pa ne veste, kako bi se je lotili? Potem vam bo zelo prav prišel Ytong vodič po prenovi, ki...

In če bi vaš račun za ogrevanje znašal 0 evrov?

Ste vedeli, da je lahko vaša stanovanjska ali počitniška hiša, koča, garaža ali drugi objekt prezračen, suh in topel brez obratovalnih in vzdrževalnih stroškov?...