Kako namestiti mikro fotovoltaični komplet na avtomobil

Včasih je bila namestitev mikro fotovoltaičnega kompleta, ki omogoča napajanje porabnikov prava umetnost in je zahtevala tudi nekaj znanja iz tega področja. Toda časi so se spremenili.

Danes se prodajajo »sončni kompleti«, ki omogočajo, da si alternativni vir energije namesti že vsak, ki ima malo tehničnega znanja. V nekaj korakih si lahko kjerkoli uredimo fotovoltaični vir energije, tudi na strehi avtomobila. Vse kar potrebujete pa je prenosni fotovoltaični komplet.

 

1. Korak

Izvedete nakupu fotovoltaičnega kompleta in si priskrbite morebitno dodatno orodje ali material.

2. Korak
Namestite magnete, ki so v kompletu, na hrbtno stran vsakega fotovoltaičnega panela. Tako boste lahko pritrdili panel na streho brez skrbi, da bi ga vam veter odnesel. Ko se pa se nameravate z avtomobilom odpeljati pa morate seveda sončne panele pospraviti.

3. Korak
S kablom povežite fotovoltaični panel in baterijo, ki je kompletu. Kabel lahko napeljete pod tesnilom na vratih avtomobila in se tako izognete vrtanju dodatnih lukenj.

 

4. Korak

Na mikro fotovoltaični polnilni komplet lahko priklopite svoje elektronske naprave (prenosni računalnik, tablico, mobilni telefon, ipd.) že ste pripravljeni na delo.

 

Primer namestive si pogledate na spodnjem videu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.