Sončna energija za dva milijona revnih Perujčanov

Peru velja za eno revnejših držav Južne Amerike. Revščina je nekje tako huda, da stanovalci nimajo niti elektrike. Država se jim je zato odločila pomagati. Dvema milijonoma prebivalcem Peruja bo tako država zagotovila elektriko s pomočjo sončnih panel.

Dva milijona revnih Perujčanov bo kmalu dobilo elektriko za zadovoljevanje nujnih življenjskih potreb. Perujska vlada se je namreč odločila, da je potrebno najrevnejšim prebivalcem države pomagati. Namesto vlečenja električnih kablov čez perujske revne puščavne predele, pa bodo stanovalcem na strehe njihovih domov preprosto vgradili sončne panele, ki bodo njihovim domovom zagotavljale nujno potrebno elektriko.

 

Kot je povedal minister za energetiko in rudarstvo Jorge Merino: “Državni program zagotovitve električne energije revnim je velik korak naprej na našo državo. S programom bomo zagotovili električno energijo revnih gospodinjstvom z namestitvijo fotovoltaičnih panelov na strehe njihovih domov.”

Programa predvideva namestitev solarnih sistemov za 500.000 skrajno revnih gospodinjstev na območjih, ki nimajo niti osnovnega dostopa do električnega omrežja. Projekt naj bi bil končan do konca leta 2016.

Če lahko Peru, ki velja za bolj revno državo, to naredi za svoje revne državljane, pa se lahko vprašamo zakaj tega ne naredijo tudi bolj napredne in razvite države?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.