Pravi hit letošnjega poletja

Senčnik Spikkio proizvaja in akumulira energijo, ki jo lahko uporabimo bodisi za polnjenje baterije mobilnega telefona bodisi drugih prenosnih naprav, s posebno funkcijo osvetljevanja pa poskrbi za pravo atmosfero tudi v nočnih urah.

Gre za korak naprej v smislu bolj ekološko osveščenega načina življenja. Energija, ki jo uporabimo za polnjenje mobilnih naprav, je namreč pridobljena na okolju popolnoma neškodljiv način. Medtem ko se energija akumulira, mi lahko v miru poležavamo v senci na plaži.

Dodatna ponudba ali ‘must have’?

Senčnik, ki je pravzaprav polnilna postaja, je tako pri kopalcih kot pri upravljavcih oziroma lastnikih kopališč pritegnil veliko pozornosti. Slednjim omogoča, da svojim obiskovalcem ponudijo še večje udobje in popestrijo svojo ponudbo. Novejše naprave namreč za delovanje porabijo precej energije. Še posebej, če na morju ustvarjamo posnetke in nekoliko več uporabljamo telefon tako za fotografiranje kot komunikacijo.

Zakaj bi jamrali zaradi prazne baterije? Senčnik, ki je hkrati tudi polnilna postaja, je odlična rešitev. Uporabniku se med drugim tudi najmanj ni treba truditi, da bi našel vir energije, saj ves čas, ko se energija akumulira, le počiva v senci.

Spikkio senčnik s sončnimi celicami
Spikkio senčnik s sončnimi celicami

Tudi ponoči nepogrešljiv

Spikkio, ki je ponekod v Italiji že v uporabi, je v Italiji oblikovana in izdelana inovacija. Je energetsko učinkovit in estetski ter je opremljen z inteligentno napredno tehnologijo, ki omogoča, da – poleg tega, da deluje kot nekakšna prenosna polnilna postaja – ponoči služi kot svetilka.

Sončne celice so za potrebe napajanja energetsko učinkovitega senčnika izdelali strokovnjaki iz Bologne. Izdelana je tako, da vsaka celica lovi največjo možno količino sončne svetlobe tekom dneva. Ponoči mikro solarni proizvodni sistem moči 35 Wp z vgrajeno osvetlitvijo ustvarja edinstveno atmosfero, hkrati pa lahko nanj priključimo tudi mini hladilnik (12 V).

Urednica portala MojPrihranek.si

VIRBiostile.it
Prejšnji članekKaj morate vedeti, če potrebujete stanovanjski kredit
Naslednji članekHrvaška povečuje vlaganja v obnovljive vire energije

Urednica portala MojPrihranek.si

1 komentar

  1. Koristiti naravne vire za pridobivanje energije: Gravitacijska sila je čista, prisotna stalno in povsod, po noči in po dnevi, se ne rabi onesnaževana jedrska energija, ne pretoki vode dokler ne usahne, ali pa tam, kjer vode ni, ne sončna energija, če je oblačno po dnevi, ne vetrna energija dokler ne usahne. 🙂 KB

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.