Nemčija postavila rekord v proizvodnji sončne energije

Države po svetu vedno bolj prisegajo na sončno energijo. A zanimivo je, da je vodilna država po proizvodnji sončne energije na svetu ravno nam bližnja Nemčija.

Kljub dolgi in temni zimi, je Nemčija še vedno prisegala na sončno energijo. Po podatkih tehnološkega centra SMA Solar Technology je Nemčija ravno pred kratkim postavila rekord v proizvodnji sončne energije. Njena izhodna moč je presegla nadvse impresivno mejo 22,4 GW (gigavatov) v juniju, in v juliju dosegla neverjetnih 23,9 GW proizvedene energije.

 

Center SMA z interaktivno tehnologijo za nadzor učinkovitosti stalno spremlja nivo proizvedene sončne energije in te podatke javno poroča. Nemčija naj bi rekordno stopnjo proizvedene sončne energije dosegla 6. julija 2013. Rezultat za ta uspeh se pripisuje 1,3 do 1,4 milijonom fotovoltainčim sistemom, ki se nahajajo v Nemčiji in vsakodnevno obratujejo. Po podatkih naj bi kar okoli 8,5 milijona ljudi živelo v stavbah, ki se napajajo s pomočjo sončne energije (kar je več kot 10 odstotkov celotnega nemškega prebivalstva).

Nemčija je vodilna “sončna sila” na svetu že nekaj časa, čeprav se ji Bolgarija in Češka izredno hitro približujeta. Podatki o rekordno proizvedeni fotovoltaični energiji kažejo, da je ena od vodilnih svetovnih industrijskih držav, sposobna proizvajati izjemne količine obnovljive energije preko enostavne, močne politike in tarifnih spodbud za namestitev fotovoltaičnih sistemov v domove in podjetja. Nemčija je tako za vzgled vsem svetovnim državam, prav tako pa tudi Sloveniji.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.