Apple: Podatkovni center v Renu bo napajala 20 MW fotovoltaična elektrarna

Apple načrtuje izgradnjo nove velike fotovoltaične elektrarne za napajanje svojega podatkovnega centra v mestu Reno v Nevadi, s čimer dokazujejo svojo zavezanost k zniževanju emisij v ozračje. Fotovoltaična elektrarna bo zagotavljala od 18 do 20 MW električne energije.

V fotovoltaični elektrarni v Renu ne bodo vgrajene običajne celice; Apple namerava uporabiti novo tehnologijo, ki uporablja celice in ogledala, s katerimi je mogoče doseči večjo koncentracijo sončnih žarkov in tako močno povečati količino proizvedene energije. Za inženiring in izgradnjo sončne elektrarne, bo Apple sodeloval s podjetjem SunPower.


“Vsi Applovi podatkovni centri uporabljajo 100 odstotkov energije iz obnovljivih virov in tudi pri novem podatkovnem centru v Renu smo na dobri poti k uresničitvi tega cilja z uporabo najnovejših solarnih panelov z visokimi izkoristki” je dejal predstavnik Appla v izjavi ob napovedi projekta. “Ta projekt ne bo zagotavljal dobave energije iz obnovljivih virov samo za naš podatkovni center, ampak bo čisto energijo dobavljal tudi lokalnem električnem omrežju.”

20 MW fotovoltaični sistem je velika naložba za podjetje, ki se primarno ne ukvarja z energetiko. Skoraj 1 milijardo dolarjev vreden projekt podatkovnega centra se bo raztezal na 167 hektarjih in bo sposoben proizvesti približno 43,5 tisoč GWh (gigavatnih ur) letno, kar je enakovredno porabi fosilnih goriv, ki jih v povprečju vsako leto porabi 6.400 vozil.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.