Izkoristite moč sonca!

Sončne celice na strehi, v ozadju hrib in polja z drevesi

Sončna energija je naša prihodnost, saj predstavlja trajnosten način pridobivanja energije brez nepotrebnih in škodljivih izpustov. Vse več domov je opremljenih s sončnimi celicami, odlična priložnost za pridobivanje energije z napravami fotovoltaike pa so tudi velike strehe industrijskih in obrtnih stavb. Podjetja imajo namreč pogosto visoke stroške energije, s pridobivanjem lastne električne energije pa lahko poskrbimo za stabilne in nizke stroške v daljšem obdobju.

Pridobivanje solarne energije se izplača

V zadnjem času smo priča strmemu naraščanju cen energije. Solarne naprave zato postajajo vse bolj privlačna alternativa za industrijske in obrtne površine, in sicer zaradi dolgotrajnega stabilnega stanja stroškov energije v podjetju. Velike površine streh industrijskih in obrtnih stavb ponujajo skoraj idealne pogoje za namestitev FV-naprav.

Solarni sistem

Če potreba po električni energiji presega proizvodnjo, se nadaljnja električna energija prejema iz javnega omrežja. V nasprotnem primeru pa se presežek električne energije odda v javno omrežje in povrne z aktualno EEG-tarifo. Na ta tačin lahko močno privarčujete pri stroških energije in povečate lastno neodvisnost. Solarne naprave vam lahko že danes začnejo proizvajati dolgotrajno ugodno električno energijo.

SOLAR plus visoko zmogljiv FV-panel

Ti visoko zmogljivi paneli so izdelani v Nemčiji, obsežne kontrole kakovosti pa zagotavljajo najboljšo možno kakovost, ki omogoča visok donos in dolgo življensko dobo panela. Panel SOLAR plus mora uspešno opraviti kar nekaj testov, da zagotavlja visoko kvaliteto.

Visok donos panela se doseže z namestitvijo anti-refleksnega stekla. Poseben premaz zmanjšuje odsev na vrhnji površini panela. Tako do celice pride do 2,5 % več svetlobe. Dodatni korak je uporaba optimiziranih spojnikov celic. Strukturirana zgornja površina za usmerjeno odsevanje sončne svetlobe učinkuje kot popoln odsev na prednje steklo; s tem se sončna svetloba ponovno usmeri v celico.

Skica solarnega sistema

Poleg dobrega donosa je poudarek predvsem na stabilnosti panela. Stabilni 50 mm okvir kljubuje mehanskim vplivom, kot so obremenitve pritiska ali vleka in trajno varuje sončni panel.

BauderSOLAR ravna streha sistemske komponente

Nov sistem BauderSOLAR UK FD je bil razvit za uporabo na velikih povezanih strešnih površinah. Osredotočajo se predvsem na povezavo med toplotno izolacijo, hidroizolacijo in povezavo podkonstrukcije. To se namesti brez predrtja in je zato primerna tudi za strehe z manjšimi obremenitvenimi rezervami. V povezavi z novo tehniko spenjanja za panele je mogoče sistem namestiti brez orodja in pri tem varovati hidroizolacijo in toplotno izolacijo.

Na nov BauderSOLAR UK FD je mogoče namestiti skoraj vsak okvir standardnega panela. Preprosto montažo modula se zagotovi z vzmetnimi sponami. Poleg podkonstrukcije lahko prek Bauderja prejmete tudi celoten fotovoltaičen sistem, ki je sestavljen iz podkonstrukcije, panela, pretvornika, kabla in kabelskega kanala.

Zaupajte strokovnjakom

Izkušeni strokovnjaki podjetja Bauder vam ponujajo celoten sistem za hidroizolacijo, izolacijo in pridobivanje energije prek strokovno kompetentnih rok krovcev in proizvajalca. Poleg tega poskrbijo za načrtovanje naprav, vključno z gospodarskim izračunom, svetovanjem in oskrbovanjem gradbišča do predaje električarjem. Z njihovo pomočjo boste prišli do trajnega pridobivanja energije, pri tem pa tudi zaščitili ravno streho.

tomo.znidarsic@bauder.si | 041 729 331 | Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

Prejšnji članekRolls-Royce Spectre je prvi vpogled v električno obdobje luksuzne znamke
Naslednji članekNova milijardna investicija v čisto energijo
bauder logo
tomo.znidarsic@bauder.si|041 729 331| Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.