Nova milijardna investicija v čisto energijo

Solarna energija, ki bo Teksasu pomagala do zelene stopnje
Solarna energija, ki bo Teksasu pomagala do zelene stopnje

Podjetje Chem-Energy je napovedalo investicijo v solarni in baterijski projekt v višini milijarde dolarjev. Razvoj obeh omenjenih projektov se bo pričel v centralnem Teksasu spomladi leta 2022. Naftni velikan je eno izmed mnogih podjetij, ki si še kako želi diversifikacije v času, ko se cel svet pripravlja na prehod k zelenim energijam.

Pridobivanje in shranjevanje čiste energije v Teksasu

Podjetje bo pomagalo zgraditi dva objekta z zmožnostjo generiranja 400 MW/800 MWh baterijskih zmogljivosti. Dodaten objekt z zmožnostjo 600 MW solarne moči bo zgrajen v okrožju Caldwell v Teksasu. Prvi izmed omenjenih objektov bo zgrajen v Uhlandu (Teksas) na površini štirinajst kvadratnih kilometrov. Energijo bo začel proizvajati leta 2023.

Objekti bodo pomagali proizvesti čisto energijo in s tem zagotoviti stabilnost gospodinjstvom in podjetjem v Teksasu. Operativni direktor korporacije Chem-Energy Robert Hayward je dejal, da so objekti strateško locirani za služenje državi. »Okrožje Caldwell je idealna strateška izbira za našo operacijo v Teksasu. Z veliko prostora in delavcev ter bližino Univerze Texas State ponuja odlično priložnost za rast ekonomije in drugih aspektov,« je še dodal Hayward.

Projekt v višini milijarde dolarjev
Projekt v višini milijarde dolarjev

Milijardna investicija v Teksasu bo združila več podjetij

Gradnja in delo bosta prinesla veliko zaposlitvenih možnosti za lokalno prebivalstvo. Sodeč po izjavah podjetja, naj bi že prvo leto poteka dela prineslo več kot štiristo delovnih mest. Projekt bo obenem tudi prva ameriško standardizirana solarna in baterijska enota v ZDA namenjena raziskavam in učenju.

Inženirsko podjetje Mortenson Construczion bo poskrbelo za realizacijo teh načrtov. Za shranjevanje moči bo svoje znanje in izdelke posodilo podjetje KORE Power. Za administracijo in vzdrževanje pa bo poskrbel Invenergy Services. Tako bo šlo za sodelovanje več podjetij, ki bodo skupila skupaj za boljši namen.

»Inovativen pristop podjetja Chem-Energy bo poskrbel za do sedaj še neviden objekt in zmožnosti le tega. Solarni projekti so pogosto večji in kompleksnejši kot drugi energijski generatorji. Verjamem, da bomo s tem projektom v Teksasu postavili nov standard proizvajanja energije,« je povedal vodja ekipe Mortenson Construction, ki bo poskrbela za izdelavo projekta.

Skica projekta, ki ga načrtuje Chem Energy v Teksasu
Skica projekta, ki ga načrtuje Chem Energy v Teksasu
Prejšnji članekIzkoristite moč sonca!
Naslednji članekGretje s poleni ni zastarela praksa
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.