Emisije ogljika v Združenem kraljestvu so od leta 1990 nižje za 38 %

Nove analize iz Združenega kraljestva kažejo, da so emisije ogljika v tej državi za 38 odstotkov nižje kot so bile v letu 1990.
S strani industrije in državljanov Združenega kraljestva je vedno več povpraševanja po obnovljivih virih, ki omogočajo čistejšo proizvodnjo elektrike. Pri tem so spodbudni tudi rezultati analiz, ki kažejo, da bi se morale emisije v skladu s pričakovanji in naraščanjem prebivalstva, med letom 1990 in danes povišati za 25 odstotkov.

Združeno kraljestvo je sicer zelo specifičen primer, saj je eksplozivna rast vetrnih elektrarn  na morju in na kopnem povzročila strm upad kurjenja premoga. Ali je mogoče enako zadevo zlahka ponoviti v drugih državah, bomo še videli, vendar je treba omeniti, da je Združeno kraljestvo to že doseglo s tehnologijami, ki so bile na voljo v zadnjih 30 letih. Zdaj, ko so na voljo zmogljive baterije in s tem električni transport in resnično ogormne vetrne elektrarne postali resničnost, je ostalo malo izgovorov, zakaj druge države ne morejo doseči podobnih rezultatov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.