Donald Trump toži Škotsko, ker mu vetrna elektrarna uničuje razgled

Donald Trump očitno ni preveč zaskrbljen s svojo predsedniško tekmo, saj ima še vedno čas, da vlaga tožbe in povečuje svoje premoženje. Na Škotskem namreč gradi luksuzna golf igrišča.

Škotska pa si je “drznila” predlagati, da bi v bližini igrišč postavila majhno vetrno elektrarno. Trump je zato že leta 2011 vložil zoper državo tožbo, da bi preprečil gradnjo elektrarne, ampak izgubil. Vendar pa se morebitni novi predsednik ZDA ne preda tako zlahka.

Leta 2006 je Trump kupil kos zemlje v bližini mesta Aberdeen na Škotskem z namenom, da bi zgradil luksuzna igrišča za golf, ki bi bila dokončana leta 2012. Ampak potem se je država odločila za gradnjo vetrne elektrarne, da bi ustvarila nekaj obnovljive energije 3 kilometre od obale in v bližini njegovih golf igrišč. Trump seveda s tem ni bil zadovoljen. Potem ko je tožbo zoper Škotsko izgubil, je vložil pritožbo, vendar mu jo je Višje škotsko sodišče zavrnilo.

 

Vendar Trumpu še to ni bilo dovolj. Zdaj se je pritožil še na Vrhovno sodišče Združenega kraljestva. Odločba tega sodišča lahko razveljavi ali pa potrdi vse prejšnje. A na koncu dejstvo ostaja, da morebitnega novega predsednika ZDA, njegov denar precej bolj zanima kot obnovljiva čista energija.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.