Whisperwool – naravna izolacija iz ovčje volne

Toplotno izolacijski materiali naravnega izvora so odlična alternativa tradicionalnim. Poleg zagotavljanja podobnih termičnih in akustičnih lastnosti imajo to prednost, da ne obremenjujejo okolje. Njihove pozitivne lastnosti bodo vsekakor občutili tistih, ki se odločajo za naravno gradnjo.

Toplotno izolacijska volna Whisperwool

V nadaljevanju prestavljamo zmagovalni produkt Klimahouse 2019 v kategoriji Startup Award 2019. Avstrijsko podjetje Tante Lotte Design je nagrado dobilo za produkt Whisperwool.
Gre za linijo akustičnih panelov, izdelanih iz tirolske ovčje volne. Uporablja se jih lahko za izdelavo spuščenih stropov ali tudi kot plošče. Plošča se ponaša z dobrimi zvočno izolativnimi lastnostmi in je hkrati tudi dober toplotni izolator.

Druga prednost volne, je zmožnost uravnavanja vsebnosti vlage. Volna vase absorbira vodo vse do tretjine njene lastne teže. Whisperwool ima tudi to zmožnost, da filtrira onesnaževalnce v zraku (npr. formaldehid), ki jih oddajajo drugi gradbeni materiali. Plošče so antialergijske in antibakterijske.

Za izdelavo plošč se uporablja volno, ki je ni možno uporabiti pri izdelavi oblačil in bi tako postala odpadek. Namesto tega se volna vrne v proizvodi cikel in uporabi kot reciklirani material, kar je skladno s filozofijo krožnega gospodarstva. Tudi ostanki, ki nastanejo pri rezanju in odsesavanju plošč Whisperwool se ponovno uporabijo in tako iz njih nastanejo izdelki.

Whisperwool english version

Matjaž Lesjak

Urednik portala MojPrihranek.si

VIRWhisperwool
Prejšnji članekNagradni natečaj Wienerberger Brick Award 2020
Naslednji članekPotrjena kakovost Lumar hiš
Matjaž Lesjak

Urednik portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.