Biološke odpadke bodo od 1. aprila odvažali tedensko

odvoz odpadkov
  • na položnici, kjer so zapisani datumi praznjenja vaših zabojnikov za tekoči mesec;
  • prek spletne aplikacije Moji odvozi, kjer si urnik praznjenja svojih zabojnikov lahko tudi natisnete;
  • prek brezplačnega SMS-opomnika, ki vas dan pred praznjenjem posameznega zabojnika opozori na odvoz (uredite ga prek spletne aplikacije Moji odvozi);
  • prek brezplačne mobilne aplikacije Moji odpadki, ki je na voljo za pametne telefone z operacijskim sistemom iOS in Android (mobilno aplikacijo si lahko naložite prek spletne strani www.mojiodpadki.si).

Za več informacij lahko tudi pokličite v njihov Center za podporo in pomoč uporabnikom na telefonsko številko 01 477 96 00 ali jim pišete na e-naslov vokasnaga@vokasnaga.si (in seveda pripišete svoj naslov).

Razlog: spomladansko urejanje vrtov

Razlog za pogostejše odvažanje bioloških odpadkov je, da spomladi zaradi urejanja vrtov praviloma nastane več bioloških odpadkov kot običajno. Kot opozarjajo, vej, trave in drugih vrtnih odpadkov ne puščajte na javnih zelenicah in pločnikihne odlagajte jih ob zabojnike, prav tako pa tovrstni odpadki nikakor ne spadajo ne v gozd ne ob gozdni rob. Več o tem, kam pospraviti listje, travo in odrezane veje, preberite v članku Kam z listjem, travo in vejami.

Urednica portala MojPrihranek.si

VIRVOKA SNAGA
Prejšnji članekV februarju kar 42 % manj gradbenih dovoljenj za stavbe, površina manjša za 38 %
Naslednji članekAparat za domačo izdelavo rastlinskih napitkov
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.