sreda, 30 septembra, 2020
Doma Energija in okolje Čistilne naprave Pametni čistilec zraka Smartmi

Pametni čistilec zraka Smartmi

Smartmi je cenovno dosegljiv, pametni čistilec zraka, ki ga predstavlja istoimensko podjetje na Kickstarterju. Z najnovejšo tehnologijo bomo lahko vdihovali čistejši zrak in zadihali bolj svobodno. Prižigati ga je moč s kretnjami in aplikacijo, ki si jo lahko naložimo na telefon. Da pa je res napreden kaže tudi njegov izgled, ki bi pristajal v čisto vsako stanovanje ali hišo.

Zakaj bi sploh potrebovali čistilec zraka?

Sodeč po EPA (Environmental Protection Agency) vsak posameznik več kot 85 % svojega časa preživi v notranjih prostorih, kjer je onesnaženost zraka višja za vsaj pet odstotkov. Povprečno na dan naredimo kar 23 tisoč vdihov in zato je čist zrak še kako potreben. Zanimivo pa je dejstvo, da ima le eden izmed deset ljudi na svetu dostop do čistega zraka.

Pametni čistilec zraka
Pametni čistilec zraka

Smartmi

Notranji zrak čisti s pomočjo laserskih senzorjev, ki precizno določajo sestavo in intenzivnost zraka. Na vrhu pa najdemo majhen ekran OLED, ki nam prikazuje vlažnost, koncentracijo in temperaturo zraka ter druge nastavitve. V eni uri prečisti 400 m³ zraka in hkrati ujame približno 60 m³ formaldehida. Narejen je za prostore v velikosti 50 ㎡.

Filter je narejen iz treh delov, ki vsak na svoj način zagotavlja čistejši zrak. Prvi filter ujame večje delce, kot so prah, lasje in kosem. Drugi filter imenovan H13 True HEPA ujame prenosljive delce do velikosti 0.3 μm (PM2,5), kot je cvetni prah. Tretji filter pa ujame dim, saje in vonjave.

Prižgete ga lahko tako, da z roko zamahnete čezenj ali pa z glasovnimi ukazi. Tako je poleg hišnih asistentov postal pameten tudi čistilec zraka. Ustvarjalci pa kupcem ponujajo tudi tako imenovani Mi app, ki je aplikacija za daljnosežno nadzorovanje Smartmija. Obenem pa nam sam sporoča koliko filtra je že napolnjenega in koliko časa bo še zdržal.

Moderen, a minimalističen izgled, je tisto zaradi česar ga je možno postaviti kamorkoli v prostoru. S 360° zmožnostjo čiščenja nima šibke točke. Trenutno je morda edina šibka točka le cena, ki pa za tako zmogljivost in tehnologijo ni visoka. Ta se giblje od 220 do 320 dolarjev in ponuja veliko več kot marsikateri čistilec zraka, ki je trenutno na voljo.

A SmartMi Air Purifier?! Full Walkthrough Review [Xiaomify]

S spleta

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

11,789FansLike
313FollowersFollow
247FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Kakšne so najpogostejše napake na lesu, na katere morate biti pozorni?

Da lahko hlodovino razvrstimo po kakovostnih razredih, moramo poznati tudi osnovne napake pri lesu. Poleg tega jih moramo poznati tudi pri krojenju lesa. Opisi...

Triki za urejeno pisalno mizo

Organizacija je lahko težka ali lahka naloga, odvisno glede česa. Veliko težja, kot se zdi, pa je organizacija oziroma urejenost pisalne mize. Če je...

Prostor za vse vrste srečanj

Družinska kopalnica je tisti prostor, kjer se dnevno srečujemo med hitenjem in skrbjo zase. Geberit na tem mestu ponuja nekaj namigov, kako kar najbolje...

Naročite vodič po prenovi doma

Tudi vi načrtujete prenovo doma, pa ne veste, kako bi se je lotili? Potem vam bo zelo prav prišel Ytong vodič po prenovi, ki...