Vse NOVOSTI v GRADBENI ZAKONODAJI za upravne in druge obvezne postopke v procesu graditve objektov

  0
  Vse NOVOSTI v GRADBENI ZAKONODAJI za upravne in druge obvezne postopke v procesu graditve objektov

  Datum / Čas
  Date(s) - 14. maja, 2020
  9.00 - 13.30

  Lokacija
  Agencija POTI - Z znanjem do cilja

  Kategorije


  Dovoljevanje gradnje, pritožbe na odločbe, uporabno dovoljenje, poskusno obratovanje, tehnični pregled, legalizacija, javna korist, … tudi upoštevajoč ZIUZEOP in novelo GZ

  Po dogovoru z Inženirsko zbornico Slovenije (IZS) bodo pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na strokovnem seminarju pridobili 3 kreditne točke iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev. 

  Z novo zakonodajo je želel zakonodajalec poenostaviti postopke dovoljevanja gradenj in dovoljevanja uporabe objektov, zato Gradbeni zakon prinaša spremembe postopkov, ki naj bi prinesle tako skrajšanje postopkov kot zmanjšanje obsega dokumentacije. Dodatne novosti pa prinaša tudi novela Gradbenega zakona in Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP).

  Za učinkovito uporabo vseh možnosti, ki jih v zvezi s postopki dovoljevanja gradnje in uporabo objektov ponuja nova gradbena zakonodaja, se je potrebno najprej seznaniti s potekom in posebnostmi upravnih postopkov ter z novimi in bistvenimi zakonodajnimi določbami:

  • pričetek gradnje je možen na podlagi dokončnega gradbenega dovoljenja,
  • poenostavljen postopek prevlade druge javne koristi,
  • podrobneje je določena vsebina mnenj v postopkih dovoljevanja gradnje, …

  Še več informacij o seminarju, predavateljici ter prijavnico boste našli tukaj: https://bit.ly/35T74pD.

  info@agencija-poti.si | 01 511 39 21 | Spletna stran

  V Agenciji POTI, izobraževalni, svetovalni in založniški družbi, smo si v 20-ih letih delovanja pridobili obilo znanja in izkušenj na področju izvajanja izobraževalnih programov. Sodelujemo z izkušenimi predavatelji, ki so predvsem strokovnjaki iz prakse.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vpiši ime
  Prosim vpiši svoj komentar

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.