Anton Podbevšek Teater tretje leto zapored gostuje v Nacionalnem parku Mljet

  Kdaj

  30. septembra, 2018    
  20.00

  Kje

  Mali most, Nacionalnega parka Mljet
  Pristanište 2, Goveđari, 20226
  Zemljevid ni na voljo

  Tokrat je kraj uprizoritve Mali most, Nacionalnega parka Mljet, ki bo del scenografije biografske in filozofske drame o Srečku Kosovelu, z naslovom: Janez Vrečko: Kons:o:vel, v režiji Matjaža Bergerja.

  Po predhodnih »Site-specific« lokacijah, pristanišča Pomene (Zenon/Heraklit) in Otoka Sv. Marije (Trojno življenje Antigone: Slavoj Žižek), je tokratna lokacija na meji med Malim in Velikim jezerom, dobesedno na vodi.

  Magičen kontekst borovega gozda, morja in burje, z močno aluzijo na Kosovelove toponime, bo učinkoval in ustvarjal svojevrstne dimenzije in nove prvine uprizoritve.

  Uprizoritev bo 30. septembra 2018, ob 20. uri.

  V predstavi nastopajo: Pavle Ravnohrib, Petra Govc/alternacija Tjaša Železnik, Barbara Ribnikar, Aleš Valič, Janez Hočevar, Jana Menger, Lana Voljč in Gal Žižek. Kostumografija je delo mednarodno uveljavljenih kostumografov, Petra Movrina in Metoda Črešnarja, scenografijo je oblikoval Miran Mohar, član umetniškega kolektiva Irwin, glasbo je skladal Peter Penko. Koprodukcija: Anton Podbevšek Teater in Studia humanitatis; v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana

  Predstava Kons:o:vel je bila do sedaj uprizorjena v Anton Podbevšek Teatru, Galeriji Božidar Jakac / Kostanjevica na Krki in v Kamnolomu Kopriva, na Krasu. Gostujoče uprizoritve Kons:o:vela bodo v nadaljevanju leta realizirane še v Cankarjevem domu, Ljubljana in v SNG Maribor, v okviru 53. Festivala Borštnikovo srečanje.

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.