Varnost otrok v prometu

  Kdaj

  4. oktobra, 2018    
  10.00

  Kje

  Minicity, BTC City
  Šmartinska cesta 152, Ljubljana, 1000

  Vrsta dogodka

  Zemljevid ni na voljo

  Minicity Ljubljana, največje mesto za otroke do 12. leta, v sklopu povečanja svojih prostorov za didaktično igro v četrtek, 4. oktobra 2018, brezplačno odpira svoja vrata javnosti, kar so podprla slovenska in tuja podjetja ter mnogi znani Slovenci. Celodnevni in programsko bogat dogodek »Za varno mobilnost otrok« bo umeščen v Teden otroka in sovpada z nacionalno akcijo Pešec, Minicity, povečan na več kot 1500 kvadratnih metrov, pa bo med številnimi novostmi kot osrednjo predstavil prav prometno igralo. Z njim želijo otrokom skozi igro na interaktivnem motorično-didaktičnem igralu s tunelom in z efekti iz realnega sveta prometa prikazati, kako povečati varnost otok v prometu, spodbujati k vsakodnevni uporabi ekoloških prevoznih sredstev in pešačenja ter otroke uriti v motoričniih spretnostih.

  Prometno igralo in ostale novosti bodo na novinarskem srečanju v četrtek, 4. oktobra, ob 10. uri v Minicityju v BTC Cityju (Šmartinska cesta 152, Ljubljana) predstavili predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal, predsednica uprave Zavarovalnice Generali Vanja Hrovat, direktorica AMZS mag. Lucija Sajevec, direktor Javne agencije RS za varnost prometa mag. Igor Velov, specialni pedagog Marko Juhant in direktor Minicityja Miha Culiberg. O pomenu varnosti v prometu bodo spregovorili tudi znani Slovenci in starši, med njimi Oriana Girotto, Urška Drofenik, Rebeka Dremelj, Sabina Kogovšek, Nina Wabra Jakič in Petra Greiner.

  Prometno igralo je nastalo v sodelovanju s strokovnjaki iz podjetij AMZS, Zavarovalnica Generali, Javna agencije RS za varnost prometa in Toys4U, ki so se pridružila več kot 50 zasebnim in javnim podjetjem, ki že četrto leto omogočajo, da otrociv Minicityju skozi igro praktično spoznavajo več kot 50 poklicev in osvajajo uporabna življenjska znanja z delujočimi rekviziti in prikazom delovanja resničnih panog v pomanjšanih poslovalnicah resničnih ustanov.

  Popoldne isti dan, ob 18. uri, pa Minicity vabi na veliki brezplačni koncert pod pokroviteljstvom BTC Cityja, ki bo potekal neposredno pred Minicityjem v Dvorani A, vhod A1. Najmlajše bodo zabavali Rok Terkaj – Trkaj, Nipke in Ribič Pepe z RTV Slovenija, skupaj s podporniki Minicityja in projekta varne mobilnost otrok Jasno Kuljaj, Špelo Močnik, Leo Sirk, Jerco Zajc Šušteršič, Nino Gajič, Danajo Obak, Anjo Oman, idr. Zbranim bodo predstavili tudi novosti prenovljenega otroškega programa RTV Slovenija in otroško modno revijo znamke Coccodrillo iz nove trgovinice, ki je del povečanega Minicityja. Med novostmi Minicityja bo moč obiskati še šest novih igralnih enot, ki so dopolnile 40 obstoječih hišic, pomanjšanih poslovalnic, več rojstnodnevnih sob, internetni in bralni kotičkek. Dogodek bo brezplačen tudi za 200 socialno ogroženih otrok in njihove starše ter za več kot 20 vrtcev in šol, vsi pa se bodo lahko zabavali v kreativnem parku, preizkusili športne aktivnosti in ekološka prevozna sredstva, AMZS simulator vožnje, policijski motor, v okviru programa Levjesrčni Zavarovalnice Generali osvojili medaljo za hrabrost, spoznali kužka Montija iz Zotta in medvedka Bena iz BenQuicka, vedoželjne pa čaka tudi sladko presenečenje s palčki Nanetti iz Loackerja. Za vstop je treba prevzeti brezplačno vstopnico na www.minicity.si.

  Minicity Ljubljana v podobi majhnega mesta na več kot 1500 kvadratnih metrih površine vsako leto obišče več kot 65.000 obiskovalcev, med njim tudi organizirane skupine več kot 120 šol in vrtcev iz vse Slovenije, saj ponuja edinstveno priložnost praktičnega spoznavanja različnih poklicev in pridobivanja vsakodnevnih znanj s pomočjo realnih rekvizitov v pomanjšanih poslovalnicah resničnih ustanov in podjetij. Večkrat letno Minicity Ljubljana svoja vrata brezplačno odpre za otroke iz socialno ogroženih družin, z ekipo 50 večjezičnih animatorjev s pedagoškimi znanji zadovoljuje tudi tuje obiskovalce  z otroki, v svojih vrstah pa nudijo tudi znanja za otroke s posebnimi potrebami in varstvo otrok. Redno gostijo predavatelje s področja vzgoje in didaktike ter nudijo informacijski splet za vzgojitelje, učitelje in nosečnice. Slednje so gostje že tradicionalnih dogodkov Okrogli trebuščki.  Za podjetja Minicity predstavlja edinstven in nov medijski format za interaktivno predstavitev svojih storitev in produktov ciljni skupini družin. V snovanje njihovih programov, ki jih predajajo otrokom skozi interaktivne in poučne igre, so aktivno vpleteni pedagogi in psihologi, v Minicity družino pa spada že več kot 50 zasebnih in javnih podjetij, ki soustvarjajo njegovo vsebino. Otroci lahko v Minicityju Ljubljana obiščejo več kot 40 različnih igralnih enot, pomanjšanih poslovalnic iz različnih panog in spoznajo več kot 50 različnih poklicev.

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.