Zimski vrt ali veranda?

Na voljo imate čudovit odprt prostor, vendar obžalujete, da v njem ne morete uživati ​​v zimskem času? Izberete lahko med dvema rešitvama, verando ali zimskim vrtom.

Zimski vrt

Oba sicer predstavljata povečanje velikosti stavbe in spremembo oblike stavbe in se izdelujeta predvsem zato, da omogočata življenje na prostem tudi v zimski sezoni. Da bo klima v zimskem vrtu primernejša skozi vso zimo, je pomembno, da izberete ustrezen sistem zasteklitve, zimski vrt pa lahko opremite tudi z ogrevalnim sistemom.

Kakšna je razlika med verando in zimskim vrtom?

Samostojen zimski vrt

Medtem, ko veranda predstavlja pokrito ložo, zaprto s steklenimi deli, ki jih je mogoče odpreti z drsnimi ali zložljivimi okni, je zimski vrt bolj podoben rastlinjaku s stenami, ki so običajno v celoti steklena.

Druga podrobnost s katero jih lahko ločimo, je, da se veranda naslanja na eni strani na hišo, medtem ko se zimski vrt lahko naslanja ali pa je popolnoma neodvisen od glavne stavbe. Zimski vrt lahko tudi samostojno stoji sredi vrta. V tem primeru je nujno potrebno razmisliti tudi o viru ogrevanja, saj ne moremo neposredno izkoriščati toplote iz hiše.

Veranda

Zadnja razlika se nanaša na način uporabe. Verando je mogoče razumeti kot podaljšek hiše, ki se uporablja tudi za shranjevanje predmetov in opreme, ki so preveč v napoto, da bi ostali v hiši, izdelavo pralnic, ko v kopalnici morda ni dovolj prostora, ipd.

Zimski vrtovi pa so dnevne sobe, ki ustvarjajo iluzijo, da smo na prostem, medtem ko sploh nismo in uživamo v zaščiti velikih oken. Večinoma so zimski vrtovi opremljeni s fotelji ali udobnimi stoli. Ti pogosto gostijo rože in druge rastline, ki uživajo v sončni svetlobi, medtem ko so zaščitene pred hladnim zrakom.

MCA verande in zimski vrtovi

MCA se že več kot 20 let ukvarja z načrtovanjem, gradnjo, prodajo in montažo zimskih vrtov in verand. MCA strokovnjaki vam zagotavljajo inovativne izdelke, kakovostne in brezhibne zasnove, zasnovane z izbranimi materiali, za popolne, trdne konstrukcije, v katerih je največji prostor zaseden s steklom, zato da se doseže svetlost in občutek, da se nahajate na odprtem. Izdelajo vam zimski vrt ali verando za uživanje v vseh mesecih v letu.

Če se odločate za postavitev zimskega vrta ali verande, ne pozabite poklicati strokovnjakov MCA. Njihova največja prednost je v hitri prilagodljivosti in kakovosti storitve. Vsakemu naročilu posvetijo vso pozornost ter poiščejo najustreznejše rešitve glede na vaše želje in potrebe ter vam strokovno svetujejo glede možnosti izvedbe. Svetovali vam bodo pri izbiri zasteklitve (dvojna zasteklitev, trojna zasteklitev, dvojna zasteklitev z argonom … ), izbiri profilov, oblike in konstrukcije strehe, …

Za več informacij jih lahko brez obveznosti kontaktirate na e-poštni naslov mca@t-1.si ali na telefonsko številko 031/612-348.

mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

mca@t-1.si | Spletna stran

Urednik portala MojPrihranek.si

VIRMCA zimski vrt
Prejšnji članekKako učinkovito zračiti?
Naslednji članekLumarjeve hiše proizvedejo dovolj elektrike za hišo in avtomobil
logo MCA
mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

Matjaž Lesjak
mca@t-1.si | Spletna stran

Urednik portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.