Tudi vas navdušuje “Very peri”?

very peri barva pantone

Po 4 letih se na vrh vračajo vijolični odtenki. Barva leta 2022 po izboru Inštituta Pantone je postala t. i. Very Peri (PANTONE 17-3938). Posebnost letošnje barve je, da niso izbrali nobene izmed obstoječih barv z njihove obsežne palete, temveč so ustvarili nov odtenek, posebej za letošnje leto.

Nova barva izhaja iz modrikasto vijoličnih odtenkov, s pridihom rdeče. Kot pravijo, naj bi predstavljala brezskrbno samozavest, drzno radovednost, ki razživi duha, je dinamična, spodbuja ustvarjalnost in ekspresivnost.

Kot še dodajajo pri inštitutu Pantone, Very Peri spodbuja k iskanju novih priložnosti in sprejemanju izzivov ter nas usmerja k ustvarjanju novega življenja in predstavlja svetlo prihodnost. “Živimo v času velikih sprememb. PANTONE 17-3938 Very Peri je simbol globalnega življenja za trenutek in tranzicije, skozi katero gremo. Živimo intenzivni čas izolacije, hkrati pa se naši standardi spreminjajo, fizično in digitalno življenje se združujeta, Digitalni svet nam omogoča, da širimo meje realnosti, odpirajo se vrata v dinamični virtualni svet, kjer lahko raziskujemo in ustvarjamo nove pisane možnosti,” navajajo. Very Peri predstavlja tako fuzijo modernega življenja in kako se barvni trendi in digitalni svet manifestirata v fizičnem svetu ter vice versa.

Kako jo vključiti v dom?

 

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekNaravni sistem za hlajenje – rešitev za hlajenje mest in javnih površin poleti
Naslednji članekEnergetski vavčerji: Kdo bo prejel 150 evrov?
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.