Trendi dnevnih sob za 2022: naj bodo funkcionalne

ločena območja dnevna soba

Osvežitev dnevne sobe je lahko povsem preprosta – potrebujete le spretne roke, pozorno oko in – nekaj idej. Trendi za 2022 ponujajo nekaj za vsakogar – za ljubitelje zemeljskih barv in naravnega, ljubitelje barvitega pohištva in dodatkov.

Ločevanje posameznih področij

V zadnjem obdobju se je veliko življenja znova preselilo v notranje prostore in družine vse več časa preživljajo v dnevnih sobah. Dnevne sobe so postale pisarne kotički za šolanje otrok od doma, za igro otrok in sprostitev odraslih. Ne glede na to, kako velik je vaš dnevni prostor, lahko prostor navidezno ločite na posamezna področja in se tako tudi izognete prevelikemu kaosu v prostoru. Posamezna območja najpreprosteje ločite s postavitvijo preprog – pod sedežno in klubsko mizico eno preprogo, na območje za igro in šolanje od doma postavite drugo, domačo pisarno pa postavite v svoj kotiček, da boste imeli nekaj miru.

Umirjeni Japandi

Pri slogi Japandi gre za mešanico skandinavske estetike in japonske preprostosti in naravnosti. Osredotoča se na minimalistični dizajn, uporabljeni kosi pohištva pa so iz naravnih materialov. Ravne linije, nevtralne barve, preprost vzorci ter funkcionalno pohištvo bodo poskrbeli za umirjenost v domu.

Zabrišite linijo med zunanjostjo in notranjostjo

Glede na to, da v zadnjem obdobju veliko časa preživimo v notranjosti domov, dnevno sobo obogatite z zelenimi rastlinami. Poskrbele bodo za boljši zrak in dodale občutek svežine. V naravnem okolju je počutje veliko bolj prijetno.

Naravni toni

Ne glede na to, ali gre za stene, oblazinjeno ali drugo pohištvo – uporaba barv lahko prijetno popestri življenje doma, a ne pretiravajte. Nežni zemeljski toni in naravni toni namesto kričečih bodo poskrbeli za prijetnejše bivanje. Odlična izbira je recimo tudi nežna modra, ki bo dala občutek, kot da ste sredi neba. Uskladite svetlo modre stene z bež garnituro, leseno mizico in lesenimi dodatki, dodajte mnogo rastlinja in doma pričarajte toplino.

Močne barve za energetske bombice

Bele ali nežno bež obarvane stene, lesen pod, leseno pohištvo delujejo umirjeno, če dodate zofo v smaragdni barvi, nekaj blazin v rumeni in cvetje, pa boste v dom vnesli živahnost in barve. Če vas barve ne vznemirjajo, ampak dajejo živost, ki jo potrebujete, potem naj bo nebo meja – izberite barve, ob katerih se dobro počutite in eksperimentirajte. Dnevna soba bo imela oseben pečat in v njej se boste počutili edinstveno.

Izstopajoča preproga

Četudi imate dnevno sobo v bolj enotnih tonih, lahko s preprogo in blazinami na sedežni garnituri v kontrastni barvi ustvarite velik učinek. Sivkasta sedežna garnitura, postavljena na rumeno preprogo bo odlično izgledala, če bo še obložena z nekaj rumenimi in sivimi blazinami, pa bo izpadla naravnost čudovito. Ko se barve naveličate, preprosto izberete preprogo in blazine v drugi barvi. Dodajte še kakšno vazo, sliko na steno in poskrbite, da bo dnevna soba delovala kot izpopolnjena zaključena celota.

 

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekPlesen na zidu: kaj storiti?
Naslednji članekIndividualni dom, ki ponuja najvišjo kakovost in udobje bivanja
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.