Grah Lighting z zelenimi LED-diodami izboljšuje vidljivost na nizozemskem podeželju!

Vodilni slovenski proizvajalec LED-razsvetljave Grah Lighting je skupaj z nizozemskim partnerjem našel pravi način za osvetljevanje ruralnih območij s solarnimi LED-lučmi. Svetilke, opremljene z zelenimi LED-diodami, rabijo malo energije in omogočajo boljše zaznavanje barv.

Ponovno gre za zgodbo o uspehu, ki dokazuje, da slovenska podjetja z inovativnostjo, iznajdljivostjo, dobrimi poslovnimi načrti in pridnim delom lahko dosegajo rezultate na mednarodni ravni. Tokrat je uspelo domačemu podjetju, kjer so vodilni proizvajalci cestne in komercialne LED-razsvetljave – Grah Lighting.

Z nizozemskim partnerjem Solar&LED Solutions je domači proizvajalec Grah Lighting našel pravo rešitev za podeželska območja. Solarne svetilke iz družine Aerolite imajo izredno nizko rabo električne energije. Zaradi tega je lahko avtonomija baterije svetilke daljša, kar je v slabših vremenskih razmerah, ki so značilne za Nizozemsko, zelo pomembno. Na podeželskih območjih  standardi osvetljevanja niso tako visoki kot v mestih, zato je lahko svetloba manj intenzivna. Zelene LED-diode omilijo bleščanje, omogočajo boljšo barvno percepcijo in dajejo prijetnejši svetlobni učinek. Zelena in modra svetloba LED-diod omogočata boljše zaznavanje kontrasta. Kako dobro vidimo v temi, ni odvisno namreč samo od intenzivnosti svetlobe ampak tudi od svetlobnega spektra.

 

Grah Lighting je že vrsto let podpornik in donator mednarodne nepridobitne organizacije International Dark-Sky Association (http://www.darksky.org/), ki svoje delovanje usmerja v zmanjševanje svetlobnega onesnaževanja, ohranjanje življenja nočno aktivnih živali ter zagotavljanje ustrezne vidljivosti in varnosti na cestah. Manj kot sto svetovnih proizvajalcev s potrdilom »IDA Fixture Seal of Approval« izdeluje ustrezne, do okolja prijazne izdelke za zunanjo razsvetljavo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.