Poletje 2020: Nepogrešljive naprave za pametni dom

Besedno zvezo ‘pametni dom’ običajno povezujemo z napravami, ki olajšajo življenje znotraj 4 sten. Vse več naprav je takih, ki olajšajo tudi opravila v okolici hiše in zagotavljajo, da smo v svojem domu še bolj varni in brezskrbni, tudi tedaj, ko nas ni doma.

Daljši oddihi nekje daleč od doma so vrhunska sprostitev in priložnost, da naberemo novih moči. Hkrati pa lahko vsaka daljša odsotnost pomeni priložnost za nepridiprave, da si v našem domu postrežejo po mili volji. Nujno je zato poskrbeti za večjo varnost.

Pametna naprava za vrtnarjem sporoči, kdaj je treba zaliti določeno rastlino. Kdaj je čas za zalivanje, naprava preoznava s pomočjo senzorjev. Parrot Flower Power recimo s pametnimi senzorji zaznava določene parametre v realnem času, nato pa preko aplikacije preverite, kaj rastlina potrebuje. 

Na voljo so tudi pametni zalivalniki. Rachio pametni zalivalnik zaznava vremenske razmere in tem prilagaja zalivanje, tako da rastline ves čas uživajo v optimalni vlažnosti. 

Varnostne kamere

Te so predvsem v času dopustov nepogrešlljive. Na tržišču sicer resda niso nikakršna novost, so pa zdaj na voljo v različnih oblikah in velikostih. Nekatere bolje, druge slabše snemajo v temi, nekatere so vgrajene v luč, druge so ‘pametni zvonci’ … pred nakupom se pozanimajte glede povezljivosti s pametnimi napravami, koliko imajo na voljo spomina in preverite, ali ima vse potrebno, kar želite.  Nekatere kamere delujejo preko mobilnega omrežja, torej jih je mogoče uporabljati tudi na vrtu, do koder recimo brezžično omrežje ne seže.

Razširite delovanje brezžičnega omrežja

ojačevalec wi-fi signala

Ojačevalec Wi-Fi signala je priročna naprava, če želimo dostopati do brezžične povezave tudi na oddaljenem koncu vrta ali če imamo nameščeno katero od naprav, ki za učinkovito delovanje potrebujejo dostop do omrežja. 

Dobra osvetlitev vrta in okolice je pametna izbira. V veliko primerih bo odvrnila nepridiprave od vaše nepremičnine, saj se bodo ustrašili, da bi jih kdo opazil. Izberite svetila, ki bodo učinkovito delovala v vseh vremenskih pogojih. Bolje, kot da so stalno vklopljena, je, da izberete svetila s senzorji gibanja. 

pameti zvonec

Pametni zvonci

Zvonci že dolgo niso več le gumb, s pritiskom na katerega nas nekdo opozori, da je pred vrati. Opremljeni s kamerami, mikrofoni in zvočniki, so prave male varnostne naprave. V kombinaciji s pametnimi ključavnicami nam omogočajo, da vrata odklepamo na daljavo, hkrati pa vemo, kaj se dogaja v bližini vhodnih vrat. Posnetke številne naprave hranijo tako na spominski kartici kot na oblaku, tako da ni strahu, da bi nepridipravi uničili dokaze.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekCigaretni ogorki spadajo v koš za …
Naslednji članekPreprosti triki za čiščenje likalnika

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.