Novoletne zaobljube: kako ustvariti red in harmonijo doma v novem letu

Wardrobe and wardrobe organized according to the Japanese method of Mari Kondo.
Foto: Kostikova iz iStock

Novo leto je čas svežih začetkov in priložnost za postavitev novih ciljev, med katerimi pogosto izstopajo novoletne zaobljube. Medtem ko mnogi razmišljajo o osebnih ciljih, je tudi odličen čas za postavitev ciljev glede doma. Spodaj je nekaj idej za preproste, a učinkovite novoletne zaobljube, ki vam bodo pomagale pri ustvarjanju (in ohranjanju) urejenega in prijetnega doma.

1. Definiranje ciljev za pospravljanje:

Preden začnete, si zastavite konkretna in merljiva pravila glede pospravljanja vašega doma. Na primer, lahko si postavite cilj, da vsak teden uredite eno sobo ali pa se zavežete, da boste redno odstranjevali nepotrebne predmete.

2. Ustvarite svoj sistem za organizacijo:

Organizacija je ključnega pomena za vzdrževanje urejenega doma. Razmislite o metodah organiziranja, kot je Marie Kondo metoda, ki temelji na principu obdržati le tisto, kar vas osrečuje. Uporabite police, košare, oznake in druge organizacijske pripomočke, da ohranite red.

Kitchen storage organization use plastic case. Placing and sorting food products into pp box. Keeping organizing at modern kitchen interior in Nordic style. General cleaning, tidying up at cuisine
Foto: Kostikova iz iStock

3. Minimaliziranje in recikliranje:

Ena od najboljših praks pospravljanja je zmanjšanje količine nepotrebnih stvari v domu. Razvrstite predmete in se odločite, kaj je mogoče reciklirati, kaj lahko komu podarite ali kaj lahko prodate. S tem ne le osvobodite prostor, ampak tudi prispevate k trajnostnemu načinu življenja.

4. Vključevanje družine in sostanovalcev:

Pospravljanje naj bo skupinski projekt. Vključite vse člane družine ali sostanovalce, da boste lažje dosegli cilje. Skupaj si razdelite naloge in ustvarite urnik za skupno pospravljanje.

5. Redno vzdrževanje:

Zaobljuba za letošnje leto naj vključuje tudi redno vzdrževanje. Vzemite si čas vsak teden ali vsaj enkrat na mesec, da ohranjate želen red in organizacijo v domu.

Novo leto je idealen čas za postavitev novoletnih zaobljub za urejen in pospravljen dom. Z upoštevanjem zgornjih nasvetov lahko zgradite načrt, ki vam bo pomagal doseči te cilje. Ne pozabite, da gre za postopno delo in da je vsak korak proti urejenemu domu koristen.

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekNačin, kako obogateti v letu 2024!? Razkriti barva in rok nakupa denarnice, ki bo privabila denar
Naslednji članekBarva, ki bo prevladovala v letu 2024
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.