Barva, ki bo prevladovala v letu 2024

Peach fuzz room ,minimal luxury kitche room interior  ,peach color paint wall. color of the year 2024 , 3d render
Foto: LEK_3DPHOTO iz iStock

Pantone vsako leto izbere barvo, ki naj bi v nasl3ednjem letu  izstopala na vseh področjih: od umetnosti do tehnologije in arhitekture. Po lanski močni magenti so za leto 2024 izbrali nežno marelično oranžno – PANTONE 13-1023 Peach Fuzz. “Gre za nežen marelični žameten ton, ki obogati naš um, telo in dušo,” so zapisali pri Pantonu. “Iskali smo odtenek, ki bi izrazil našo prirojeno željo po bližini in povezanosti, zato smo izbrali to živahno barvo, ki izžareva toplino in sodobno eleganco. Je barva, ki nagovarja k empatiji, nas ovije v objem in na lahkoten način združuje mladostno z brezčasnim.”

PANTONE 13-1023 Peach Fuzz je subtilno senzualen breskvast odtenek, ki prinaša občutek prijaznosti in nežnosti ter sporoča sporočilo skrbi, deljenja, skupnosti in sodelovanja, pišejo pri Pantonu. “Topel in prijeten odtenek poudarja našo željo po povezanosti z drugimi ali uživanju trenutka tišine in občutka zavetja, ki ga to ustvari.” Barva tako predstavlja svež pristop k novi nežnosti. Privlačen breskvast odtenek, nežno zasidran med rožnato in oranžno, navdihuje občutek pripadnosti, prilagajanja in priložnost za negovanje, kar ustvarja vzdušje miru in ponuja prostor, da smo, čutimo, ozdravljamo in se razcvetimo. Nežna barva naj bi tako vplivala na naše dobro počutje in vzbujala novo modernost.

Kako uporabiti Pantone barvo leta 2024 v notranjem oblikovanju in dekorju doma

Uvedba mehkega in udobnega PANTONE 13-1023 Peach Fuzz v notranje prostore ustvarja prijetno vzdušje. Spodbuja občutke nežne toplote ne glede na to, ali se pojavi na pobarvani steni, v domačem dekorju (različni dodatki) ali le kot poudarek v vzorcu.

Barva je nekoliko preveč intenzivna, da bi vanjo odeli vse stene in opremo, če z njo osvežite steno ali dve, dodate blazine na sedežno garnituro ali druge dodatke, kot so vaze, sveče, cvetje, zavese ali odeje, boste dosegli namen.

Lepo se poda h kamnu, lesu, kovinam, med barvami pa ne morete zgrešiti, če barvo leta 2024 kombinirate s sivo, modro ali zeleno.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekNovoletne zaobljube: kako ustvariti red in harmonijo doma v novem letu
Naslednji članekŠok, priljubljeni televizijski operater naročnikom onemogočil gledanje programov

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.