Viseči stol? Zakaj pa ne

Večinoma poznamo viseče mreže v katerih uživamo predvsem v poletnih mesecih. V zadnjem času pa se je opazil velik porast visečih stolov, ki pa niso nameščeni zunaj hiše. Nameščeni so kar v notranjih prostorih in nam omogočajo sproščanje tudi v mrzlih mesecih. Lahko jih kupite ali pa naredite kar sami.

Podpora in udobje

Stol zavzame veliko manj prostora kot mreža. Za udobje najbolj poskrbi prav material visečega stola. Najboljša izbira pri nakupu so tisti stoli z visokim deležem bombaža. Ta je neverjetno udoben.

Pri namestitvi morate poskrbeti, da je platno stola dovolj močno, saj boste tako lahko v njem sedeli več let. Ko ga kupujete bodite previdni na maksimalno težo, ki ga stol lahko zdrži. Tisti najbolj kakovostni lahko zdržijo tudi do 120 kil in več. To so pomembne številke, saj ne želimo, da se kdo znajde na tleh in se resneje poškoduje.  Obstajajo tudi viseči stoli za dve osebi, ki zdržijo do 170 kil. Kljub tem številkam pa se vedno usedite previdno.

Primer visečega stola
Primer visečega stola

Večja uporabnost

Stola ne rabite uporabljati le doma in notri. Lahko ga odnesete s seboj na morje in na počitnice. Če bi si želeli ustvariti čisto svoj viseči stol, malo pobrskajte po domišljiji in naredili ga boste lahko iz čisto vsakdanjih materialov. Del stare klopi, stare košare ali lesene palice. Vse je lahko stol, paziti morate le, da bo našel lepo mesto v prostoru. In ne pozabite na vzdrževanje in čiščenje.

Viseči stol
Viseči stol: Ideja

Več idej za spodbujanje domišljije

Da boste lažje začeli z ustvarjanjem smo našli perfekten video z idejami. 35 idej za viseče stole, ki jih lahko po svojih željah spreminjate, dodajate kaj novega in izboljšate. Srečno pri ustvarjanju.

Prejšnji članekKako v stavbah preprečiti širjenje virusa COVID-19
Naslednji članekDomača pisarna: ni vseeno, kje delate
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.