Stvari, ki jih potrebuje vsak »man cave«

Soba, ki je narejena samo za moške in se ji v originalu preprosto reče kar »man cave«. Lahko si jo zgradite, kjer želite. Klet je najbolj priporočena, lahko pa je tudi pri garaži ali na podstrehi. Pomembna je vsebina prostora in zato smo pripravili deset stvari, brez katerih ta prostor sploh ne more obstajati.

1Naslonjač ali kavč

Nekje je treba sedeti in zato je naš nasvet, da si priskrbite kar oboje. Tu se dogajajo najpomembnejši pogovori s prijatelji in ogledi filmov ter tekem. Ko pa pride do prepira, je treba spati na kavču. In kje je ta? V vašem najljubšem prostoru.

2Televizija

Tja bo usmerjeno vse pohištvo. Imeti svoj televizor in svoj daljinec je neprecenljivo, predvsem med konci tedna, ko je največ športa. Ko pa športa ni, pa lahko s pomočjo videoiger doživimo vse od bitk do tenisa.

3Hladilnik in bar

Čeprav sta to dve stvari, žal ne gresta ena brez druge. Zelo pomembno je namreč, da se ne bo treba vračati nazaj v kuhinjo in spet nazaj. Z lastnim barom, hladilnikom in celo pultom je vse to na dosegu roke. Seveda je najlepše, če sta bar in hladilnik napolnjena s pijačo.

4Barski stolčki in pult

Odličen dodatek hladilniku in baru je prostor, kjer se bo vse to uporabljalo. Barski stolčki in pult, kot v najljubšem pubu v mestu.

5Biljardna miza

Čeprav se ne ve natančno, kdaj je bila postavljena prva »jama« za moške, je ta zagotovo imela biljardno mizo. Igra s prijatelji ali pa čas zena in sprostitve.

6Pikado ali miza za poker

Podobno kot biljard sta tudi pikado in poker nekaj, kar preprosto mora biti v tem prostoru. Ne oddaljujemo se od zabave, ampak jo kvečjemu izboljšujemo. Spet s prijatelji ali z družino in otroki.

7Spominki

Večina moških tak prostor ustvari predvsem zaradi močne naveze na šport. Tako lahko po celem prostoru izobesimo drese, zastave, žoge ali karkoli drugega, kar nam pade na pamet. Lahko so tudi spominki s potovanj, če si jih že ni prilastila dnevna soba v hiši.

8Posterji

Športni, filmski, avtomobilistični ali pa kar prave umetnine. Vsi posterji omenjenih tematik  povejo ogromno o nas, zato izbirajmo, tako kot je prav. Načeloma pa s klasikami ni moč zgrešiti.

9Lastni dodatki prostoru

Čeprav smo to že nekako načeli s posterji in spominki, lahko tu doda vsak posameznik tiste stvari, ki jih obožuje. Karkoli. Neonski znaki so naprimer odlična izbira.

Prejšnji članekIzbira prave jedilne mize za nas
Naslednji članek10 najbolj nenavadnih domov na svetu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.