Slog opremljanja, ki je pravi hit

Organski moderni slog

Zadnje čase so internet preplavile slike domov, opremljenih v tako imenovanem organskem modernem slogu (Organic Modern Décor). Gre za kombinacijo skandinavskega dizajna in minimalizma. Vsebuje tudi elemente ameriškega sloga sredine 20. stoletja in boemskih stilov. Ta mešanica ustvari privlačne, tople prostore, ki so videti naravno in hkrati prefinjeno.

Od kod izvira organski moderni slog?

Organski moderni slog vključuje minimalizem in funkcionalnost ter poskuša združiti naravne elemente z modernim stilom življenja. Stephanie Thornton Plymale, direktorica šole Heritage School of Interior Design, je celo izjavila, da če bi imela Frank Lloyd Wright in Janis Joplin otroka, bi bil to organski moderni slog.

Frank Lloyd Wright, ki ga je Ameriško združenje arhitektov leta 1991 razglasilo za največjega ameriškega arhitekta vseh časov, je postavil temelje organskem modernizmu. Wright je dajal poudarek predvsem trajnosti. Bil je mnenja, da mora biti pravi dizajn del pokrajine in poudarjati naravne materiale in obrtništvo ter dejstvo, da se v takem domu da dobro živeti.

Nevtralna barvna paleta, ki združuje stile

Ena od ključnih značilnosti organskega modernega sloga je umirjena barvna paleta: odtenki bele, sive ali bež barve z zelo malo živimi barvami. Trik, da ta videz deluje, je postavitev čiste, nevtralne barvne palete proti številnim teksturam – od gladkih kamnitih kosov do čvrstih tkanin in naravnega lesa. Nevtralne barve predstavljajo osnovo prostora, naravni, organski elementi pa pritegnejo vizualno zanimanje.

Mešanje ameriškega sloga sredine 20. stoletja in minimalizma

Temelj organskega modernega sloga je njegovo nihanje med minimalizmom in modernim slogom sredine 20. stoletja. Pohištvo večinoma nima ostrih kotov, prevladujejo ukrivljene, asimetrične in zaobljene oblike, ki jih navdihuje narava. Slog si prizadeva ustvariti ravnovesje med človekom in naravo. Priljubljeni materiali so naravna, trajnostno proizvedena vlakna, kot so bombaž, bambus, morska trava in juta. Običajno se jih kombinira s trdimi materiali, ko so les, reciklirano steklo, kamen in kovina.

Ta slog kombinira najboljše elemente sloga sredine 20. stoletja, ki je bil zadnje desetletje tako priljubljen, z organskimi elementi. Bistvo sloga so veliko kosi iz čudovitih materialov in z gladkimi površinami ter z malo dodatki in okraski. Tukaj si lahko ogledate še več primerov organskega modernega sloga.

Vir: https://www.yahoo.com/lifestyle/

Prejšnji članekNovi Smart bo električni SUV
Naslednji članekČas je za nakup vrtnih garnitur!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.