Še pred začetkom zime poskrbite za manj toplotnih izgub v domu

VELUX
Photo by VELUX

Bliža se zima, cene energentov naraščajo, vsak tretji Slovenec pa je po raziskavi Barometra zdravih domov izpostavljen potencialno škodljivemu ozračju v zaprtih prostorih. Preverite, kako lahko izboljšate svoje počutje, hkrati pa zmanjšate stroške.

Po podatkih najnovejše raziskave Barometer zdravih domov, ki jo je izvedla skupina VELUX, je približno vsak tretji Slovenec izpostavljen potencialno škodljivemu ozračju v zaprtih prostorih, in sicer zaradi vlage, pomanjkanja dnevne svetlobe, prekomernega hrupa ali mraza. Vse to seveda vpliva na učinkovitost, razpoloženje, dober spanec ter mesečne stroške. Z zamenjavo starejših strešnih oken z novimi lahko zaživite boljše, izboljšate svoje počutje in zmanjšate toplotne izgube v domu.

Povečajte energijsko učinkovitost svojega doma

Zamenjava strešnega okna lahko izboljša energijsko učinkovitost vašega doma na več načinov. Do 30 % toplotnih izgub v domu gre skozi strešna okna, in če so vaša stara več kot 20 let, lahko z novim oknom toplotne izgube skoraj prepolovite. Prednosti energijske učinkovitosti so vidne tudi v poletnih mesecih. Z nadzorovanim odpiranjem strešnega okna za naravno prezračevanje, se zmanjšuje potreba po mehanskem prezračevanju ter uporabi klimatskih naprav in ventilatorjev za ohlajevanje. Prav tako več dnevne svetlobe v prostoru zmanjša potrebo po umetni razsvetljavi. Uporaba zunanjih senčil pa učinkovito preprečuje pregrevanje poleti.

Poskrbite za boljšo izolativnost doma

Izboljšana toplotna izolacija okvirja ob sami vgradnji in energijsko učinkovita zasteklitev strešnih oken VELUX zmanjša rabo energije, ki je potrebna za ogrevanje vašega doma tako, da zmanjša toplotne izgube med oknom in špaleto. Pred nakupom se posvetujte tudi o tipu zasteklitve za posamezen prostor in se izognite dilemi pri nakupu dvo- ali troslojnih strešnih oken.

VELUX
Photo by VELUX

Strešno okno lahko enostavno zamenjate v enem dnevu

Zamenjava strešnega okna je enostavna, vendar naj se ne prelevi v projekt sam svoj mojster. Vsekakor je priporočljiv brezplačen posvet s strokovnjakom za strešna okna, ki vam bo pomagal izbrati prave izdelke in vam bo na voljo skozi celoten postopek. V dodaten navdih pa vam je lahko tudi brezplačen priročnik, v katerem boste še pred začetkom zime našli uporabne nasvete in rešitve za svetel, prijeten in energijsko učinkovit dom.

Načrtujete prenovo ali vsaj menjavo oken?

Izkoristite posebno ponudbo ob nakupu vsaj 3 strešnih oken z zunanjim senčenjem, ki prinaša 50% popust na notranja senčila. Več o akciji najdete TUKAJ.

Naročite se na brezplačen posvet s strokovnjakom za strešna okna in poiščite navdih v priročniku. Z novo generacijo strešnih oken boste v svoj dom vnesli svež zrak in ustrezno osvetlitev ter poskrbeli za izboljšano energijsko učinkovitost doma.

S svojimi strešnimi okni izkoriščamo dnevno svetlobo in ustvarjamo bolj zdrave pogoje za bivanje, delo, učenje, igro in sprostitev.

Prejšnji članekIzkoristite ugodno in stabilno elektriko za ogrevanje
Naslednji članekČiščenje usnja in vzdrževanje usnja
velux

S svojimi strešnimi okni izkoriščamo dnevno svetlobo in ustvarjamo bolj zdrave pogoje za bivanje, delo, učenje, igro in sprostitev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.