Pri Benjamin Moore so odločili: barva leta je “raspberry blush”

benjamin moore
Foto: Benjamin Moore
Ob koncu leta določena večja podjetja izberejo barvo leta za leto, ki prihaja. Pri ameriškem podjetju Benjamin Moore, ki proizvaja stenske barve, so za 2023 izbrali koralno-rožnato barvo, ki so jo poimenovali “raspberry blush”.

Vnaša živahnost v dom

Nova barva izžareva življenje, optimizem in živahnost, hkrati je drzna, karizmatična in nasploh prebudi v nas vse čute, veselje, strast. Vseeno z barvo ne gre pretiravati, saj je lahko kaj kmalu premočna, predvsem za v prostore, kjer naj bi se umirjali.
V dom lahko tako “raspberry blush” vnesemo na subtilen način: s svečkami v tem odtenku, blazinami, pregrinjalom, vazo, zavesami, posteljnino ali vsaj rjuho, dodatki za kopalnico in podobno. Lahko v to barvo odenemo tudi steno, le ne pretiravajte in ne nanašajte tega sicer močnega odtenka na vse stene v prostoru, čeprav pri Benjamin Moore spodbujajo k drznosti in predlagajo, da to bravo nanesete na sstene v kopalnici, kuhinji, jedilnici – kjer vam srce poželi.

Paleto dopolnili z odtenki, ki očarajo

benjamin moore raspberry blush
Foto: Benjamin Moore
Pri Benjamin Moore so drzno kralno-rožnato dopolnili s paleto barv, ki vas bodo gotovo očarale in s katerimi lahko v dom vnesete nekaj dodatne topline. Z odtenkom »Conch Shell« se boste spomnili na nežne sončne, bogato rjava cimet barva z oranžnimi podtoni  pa bo dom napolnila s toplino. Čokoladna Wnge bo dodala eleganco, savansko zelena pa bo s svojo umirjenosto vnesla ravnovesje. New age barva bo navdušila oboževalce sivine – z vijoličnim podtonom je to zagotovo nadgradnja, ki je ne gre zamuditi. Modra zvezdnega neba bo spominjala na modrino neba in globino morja v enem. Severnomorsko zelena pa bo v vas prebudila upanje, a vas hkrati pomirila.
Ne glede na to, ali boste kombinirali dve barvi, tri, se odločili le ta eno ali več, ne pretiravajte. Včasih resnično velja upoštevati načelo ‘manj je več’.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekNajbolj čudne notranjost avtomobilov
Naslednji članekKako narediti preprost pesjak? (VIDEO)

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.